Itt vagy
Kezdőlap > Érdekes > A világ első emberifej transzplantációra 2017-ben kerül sor!

A világ első emberifej transzplantációra 2017-ben kerül sor!

Az olasz idegsebész  Dr. Sergio Canavero mindent megtesz, hogy ez be is következzen! Egy kínai férfi lesz az első ilyen betege. Canavero és páciense nagyon bizakodóak, de más szakértők ennél jóval szkeptikusabban állnak a dologhoz.

Tavaly Sergio belejelentése robbantott egy hatalmasat mind a tudományos életben, mint a bulvár sajtóban. Meggyőzően állítja, hogy a transzplantációra még idén sor kerül, egy halott férfi fejét fogja egy másik férfi testére rakni, idén decemberben. (szerk.: Azért ez elég perverz elgondolás…) A donor mellett már fejsebészt is találta, aki ebben Sergio segítségére lehet.

Az világ első reakciója természetesen az volt, hogy egy csak egy szenzációhajhász tudós, aki ismertséget akar szerezni magának, jobb híján így. Dr. Canavero azonban cáfolta ezeket a hangokat, ő tényleg meg akarja csinálni a beavatkozást!

“Az emberiséget az álmok vitték mindig előrébb. Ha nincs álmod nem jutsz sehová! Hívjatok nyugodtan örültének, akárminek! Ez az én álmom ez, és meg fogom változtatni a világot! Majd meglátjátok.” nyilatkozta a Tha Guardian-nak.

Hozzá tette még, hogy a merész húzások mindig is a tudomány részei voltak.

Mi lesz idén?

A 2015-ös  American Academy of Neurológiai and  Orthopaedic Surgeonsés éves ülésén próbált meg toborozni magának sebészeket. Talált is nem egyet, hanem egy egész csapatott szedetett össze, Kínából, Dél-Koreából és Oroszországból. Ahogy mondja, mindannyian a “tudomány forradalmárai” akarnak lenni. Eltökéltek és nagyon elszántak, hogy véghez vigyék tervüket.

Dr. Xiaoping Ren a kínai Harbin Orvostudományi Egyetemről, azt állítja, hogy végrehajtott már sikeres transzplantációt, két majom fejét “cserélte ki“, ám etikai okokból el kellett őket altatnia 20 óra után. A szkeptikusok szerint, a majom és az ember testfelépítése valóban nagyon hasonló, de nem teljes egészében. Tételezzük fel, hogy igaz, de csak akkor ha ténylegesen igazolhatóan is igaz, akkor is sok más, ismeretlen komplikációval kell szembenézni.

Egy időben egy orosz önkéntesről szóltak a hírek, egy bizonyos  Valerij Spiridonov, aki  Werdnig-Hoffmann-betegségben szenved, ami egy izomsorvadásos betegség (Stephen Hawking a világhírű elméleti fizikus is ebben a betegségben szenved). Ám Dr. Canavero mégis egy kínai beteg mellett döntött, aki a világ első fejátültetett ember lehet. Mert  idén decemberben, Karácsony körül lesz az operáció, hol máshol mint Kínában. Ez indokolhatja a hirtelen feltűnő a kínai beteget.

“Egy kínai csapat más kísérletezett tetemeket, ugyanezzel a technikával, nagyon biztatóak az adatok, velük fogunk együtt dolgozni” mondja Dr. Canavero.


Sokan azt állítják a tudósok közül, hogy a fej transzplantáció jelenleg lehetetlen, annak ellenére, hogy jelentős előrelépések következtek be a gerincvelő (idegi kapcsolatok) problémákat vethet fel. Mivel még egyszer sem sikerült a gerincvelőt megfelelően összekötni. Nemrégiben röppent fel a hír, hogy tudósok egy csoportja képes volt gerincvelőben található axonokat (idegsejteket) regenerálni, de ez az eljárás nagyon sok időt igényel, és ez viszonylag egy új fejlemény… Valószínűsíthető, hogy ez az eljárás nem része Dr. Canavero tervét.

Az orvostársadalom egybehangzó véleménye, hogy a műtét halállal fog véget érni, azonban vannak olyanok, akik szerint ennél sokkal rosszabb jön, valami szörnyűséget alkotnak, ha fel is ébred a beteg, inkább a halált választaná… tehát Dr. Canavero sikerében nem hisznek…

Idén decemberben minden kiderül!

A friss információkkal majd jelentkezünk!

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top