Itt vagy
Kezdőlap > Hírek > Végre valamiben dobogósak vagyunk: előkelő helyen végeztek a magyarok az alvás minőségében

Végre valamiben dobogósak vagyunk: előkelő helyen végeztek a magyarok az alvás minőségében

Egy ötven országra kiterjedő felmérés szerint a magyarok az alvás minőségét tekintve a harmadik helyen állnak. Átlagosan több mint hét órát alszunk – derült ki az Alvás világnapja alkalmából készített összesítésből.

Összesen 941 ezer felhasználó alvási szokásait figyelték meg egy mobil alkalmazás segítségével és sok tekintetben igen előkelő helyen végeztünk, mi magyarok. Az alvás minőségét tekintve csak Szlovákia és Kína előz meg minket, míg a lista végén az angolszász országok, az USA, Írország és Ausztrália áll – írja a hirhatar.hu.

A magyarok átlagosan 7 óra 2 percet alszanak, ami nemzetközi összehasonlításban nem rossz eredmény, hiszen Japánban az átlag csupán 5 óra 52 perc. Általában is igaz, hogy a Kelet-Ázsiai és arab államokban alszanak a legkevesebbet az emberek. A nemzetközi felmérésben különösen a hölgyek teljesítettek jól. A nők alvási szokásaira jellemző, hogy korán ágyba kerülnek, és az alvás minősége is kiemelkedő, legalábbis a többi résztvevő országhoz képest. Cserébe viszont a magyar nőkre az is jellemző, hogy igen korán kelnek fel: e tekintetben is az első tíz ország között vagyunk.

Forrás: hirhatar.hu

Fotó: Melatonin

Ha tetszett, ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top