Itt vagy
Kezdőlap > Csináld magad > Van egy csomó apród? Íme pár okos ötlet amit kezdhetsz velük!

Van egy csomó apród? Íme pár okos ötlet amit kezdhetsz velük!

Ahogy a régi angolok mondják „Te gondoskodj a pennykről, a fontok már magukról fognak”. Ez végül is azt jelenti, hogy ha koncentrálsz a kis aprópénzek megmentésére, a végén nagyon sok össze fog gyűlni. „Fillérből lesz a forint”. Sajnos az USA-ban, már a penny annyira aprópénz, hogy már drágább az előállítása, mint az értéke. Mégis még elég sok dolgot lehet általuk kifizetni, viszont van más felhasználási módjuk is, melyeken érdemes elgondolkodni.

(Természetesen a következő példák akár 5 forintos érmékkel is kipróbálhatóak)

Kopogós cipő

Ha van egy kis érdeklődésed a sztepp tánc felé, akkor kipróbálhatod, hogy az aprópénzeket felerősíted a cipőd talpára, ahelyett, hogy vennél egy drága sztepp cipőt, legalábbis a legelején.

pennies10-1

 

Kisgyermekek megtalálása
Egy kis ragasztó és az aprópénz. Így megkönnyítheted magadnak a gyermeked megtalálását, ha egy pillanatra elengeded a kezét.

pennies11

 

Pont egyenesen

Amikor a burkolólapokat, vagy csempéket rakod le, de elfelejtettél fugakereszteket venni, akkor néhány apró ki tud segíteni.

spacers

 

 

Autógumi barázda mélység teszt

Egy egyszerű módja, hogy ellenőrizd a megfelelő barázdamélységet. Kijelölsz gondolatban egy területe a pénzen, és ha azt meglátod, mikor a barázdába illeszted a pénzt, akkor a gumi már kopott és sürgősen cserélned kell.

pennies121

 

Csak egyensúlyban!

Az aprópénzek arra is tökéletesek, hogy az asztal vagy szék lábai alá erősítsd, és ezzel a billegésüket meg tudod szüntetni

8587989414_8dce0cd268_z-1

 

Természetes csiga riasztó.

A csigák nem szeretik a rezet. A váladékuk kölcsönhatásba lép a rézzel, és egy enyhe elektromos kisülést tapasztalnak, amely kellemetlen a számukra. Ha a kertben különböző helyekre elszórod, akkor nyugtod lesz a csigáktól.

pennysnail

 

Függöny súly

Ha hozzáerősíted őket, akkor a függönyödön egyfajta súlyként tökéletesen funkcionálnak az aprópénzeid.

pennies6

 

“100 penny vadászat”

Mit szólnál egy játékhoz, mellyel fejlesztheted kisgyermekeid matematikai készségeit? Rejts el 100db aprót a lakás különböző pontjain, és indulhat a keresés. Minden darab megtalálása után a gyermeked helyezze a táblára, és hangosan mondja ki, hányadikat találta meg. Jó móka.

pennies2

 

Kapkodd fel az aprót!

Ez a játék nagyon jól fejleszti a kisgyermek motoros készségeit. Önts tele kádat homokkal, vagy rizzsel, árpával, stb. Rejts el benne aprópénzeket. a Cél, hogy a gyermek minél hamarabb megtalálja azokat, és belehelyezze egy perselybe. A legjobb, ha mindezt csukott szemmel meg tudja tenni.

pennies1

 

Aki kapja, marja

Te is egy vagy azok közül, akik úgy járnak-kelnek az utcákon, hogy nézik a járdát? Az az érdekes, hogy az emberek el-elejtik az aprókat, rosszabb esetben eldobják azokat, mert azokkal nem tudnak mit kezdeni. Elképesztő, hogy ha figyeled az utcákat, lépten-nyomon lehet látni az utcán aprópénzeket. Ha azokat összegyűjtöd, és kitartó vagy akkor szép kis mellékest tudsz magadnak félretenni.

pennies3

 

A pénz gyűjtése

Egyszerűen ha van apród, ne költsd el. Ha gyűjtöd azokat, és kimennek a forgalomból, onnantól kezdve meglehet, hogy értékesé válnak. Továbbá meg tudod majd mutatni az unokáidnak, hogy milyen pénzek voltak a te korodban.

lovepennies

 

Van egy csomó apród? Nézd meg egy videóban, hogy mihez kezdhetsz még vele.

Harmoikum.hu

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Top