Itt vagy
Kezdőlap > #LOL > Van egy brit gorilla, aki faluban élt és iskolába járt, mint az emberek, ismerd meg most!

Van egy brit gorilla, aki faluban élt és iskolába járt, mint az emberek, ismerd meg most!

Egy évszázada igen furcsa lakó költözött az angol faluba, Uleybe. Egy árva gorilla, akit francia katonák hurcoltak az országba, gazdát keresett, és talált is a falusiak között.

Maj Rupert Penny volt az, aki meglátta, és 300 fontért megvette a John Daniel névre keresztelt gorillát. Nővére, Alyce segítségével úgy nevelte fel, mint egy embert. Teát és cidert adott neki inni, kapott saját szobát, ágyat, amit be is kellett vetnie, megtanították mosakodni, mosogatni, sétálni, és gyerekek közt lenni. Még az iskolába is elküldték néhányszor, hogy szocializálódjon.

gor1

John Daniel persze ettől még gorilla maradt, nagyon szerette a falusiak kertjeit, nem egyet szét is dúlt. Azért nem nagyon unatkozott, mert a gyerekeke imádták, talicskában tologatták, a falusiak meg-megkínálták valami innivalóval.

gor2

Igen ám, de John Daniel elkezdett kamaszodni, majd felnőtt hím gorilla lett belőle. A család nem tudta tovább tartani, ezért elajándékozták őt, elvileg egy kedves amerikainak Floridába. Időközben kiderült, hogy az állat egy cirkuszhoz került, majd a New York-i állatkertbe. Nagyon hiányoztak neki Cunninghamék, akik felnevelték. Amikor erről Pennyéket értesítették, repülőre ültek, hogy meglátogassák John Danielt. Mire odaértek volna, az állat tüdőgyulladásban meghalt.

Forrás: 24

Ha tettszett, ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top