Itt vagy
Kezdőlap > Ünnepek > Halloween > Vámpírlány lennél, vagy inkább zombi? – Sminktippek Halloweenre I.

Vámpírlány lennél, vagy inkább zombi? – Sminktippek Halloweenre I.

Már csak egyet kell aludni, és itt van az angolszász országoktól átvett, de már hazánkban is sokak által minden év október 31-én tartott ünnep, a Halloween. Nem tudod még, mi legyél a buliban? Voodoo baba, vagy éppen zombi? Íme néhány briliáns sminkötlet Bóna Vivientől, aki az Ünnepek Áruháza megkeresésére, annak halloweeni reklámarcaként készített remek képeket és tutoriálokat. Utóbbiakból közöljük most azokat, amelyek – szubjektív módon – leginkább elnyerték a tetszésünket. S hogy ne csak a képek álljanak itt önmagukban, megkerestük Vivient, s arra kértük, avasson be minket a lightosabb, valamint a rémségesnél borzalmasabb sminkek kulisszái mögé.

Pumpkin tök

Pumpkin(tök) – Alap sminkel kezdtem, alapozó, púder felvitelével. Szempillaspirál és szemceruza. Majd megrajzoltam tussal a smink körvonalait aprólékos mozdulatokkal. Narancssárga makeup fix nevű arcfestéket eloszlattam az arcomon a körvonalakon belűl. Majd fakete makeup fix arcfestékkel megfestettem a szemet, orrot és szájat vékony ecset használatával. A tök barázdáit fekete szemhéjpúderrel rajzoltam meg.

voodoo baba

Voodoo baba – Vékony ecset segítségével meghúztam az alap vonalakat az arcomon. Fekete makeup fix arcfestéket használtam. Majd a meghúzott vonalakra x-eket festettem. Végűl a véres hatás érdeképen művérrel tökéletesítettem a sminket.

Alice macska

3. Kép: Alice macska – Alap sminkkel indítottam. Alapozó, szemceruza, szempillaspirál. Majd lila és rózsaszín szemhéjpúderrel festettem cica szemeket, ezután megrajzoltam szintén rózsaszín szemfestékkel az orrot és az arcomat körvonalaztam vele. Fekete makeup fix arcfestékkel megfestettem a bajszokat és a mosolygós szájat. Fogak megfestéséhez fehér makeup fix festéket használtam. Vékony ecset használatával.

Aludoboz a szemen

4. Kép : Mountain Dew (aludoboz a szemen) – Szétvágtam egy üres mountaindew aludobozt. Majd latex és vatta segítségével körbekentem és raktam, hogy ne legyen éles a balesetek elkerülése végett. Majd a szemem körül is ugyan ezt megteszem. Vékony réteg latex, rá vatta. Várok míg megszárad. Ezután lealapozózom. Még egy latex réteget viszek fel a szem köré és ráragasztom az aludobozt. Végül művér segítségével tökéletesítettem a sminket.

Átszúrt orr

5. Kép : Ceruza – Kettétörtem egy ceruzát majd latex és vatta segítségével a végeket lefedtem, hogy rögzíteni tudjam az orromhoz. Még egy vatta-latex réteget kentem az orromra, hogy a ceruzát rögzítsem. Majd lealapozóztam és fekete piros púderrel festettem ki. Végül művérrel fejeztem be a sminket.

6. Kép : Fűrész – Fehér makeup fix festék használatával befestettem az egész arcomat, szépen egyenletesen, nagy ecset használatával. Majd fekete és piros szemhéjpúderrel kifestettem a szemeim, hogy füstös hatást érjek el. Piros makeup fox arcfestékkel megfestettem a spirálokat az arc két oldalára. Vékony ecsetet használtam. Piros rúzst felvittem a számra, majd fekete vonalat húztam az államig a száj széleitől, hogy műbaba hatást keltsek.

7. Kép : Karmolás – Műbőr utánzatot használtam a smink elkészítéséhez. Az ujjam segítségével eloszlattam három részre a kézfejemen. Fogvájó segítségével a műbőr utánzatba három csíkot húztam, hogy karmolás hatását keltse. Majd a meghúzott csíkokat fekete festékkel mélyítettem el. Végűl művér használatával tettem élethűbbé.

8. Kép : Nyakvágás – Nyakamra nagyobb felületra latex réteget vittem fel. Majd több rétegben zsebkendőt vittem fel. (Latex, zsebkendő, latex, zsebkendő és így tovább) 4-5 réteg elegendő. Miután megszáradt lealapozózom. Fekete piros festékkel kifestem a nyakvágás helyét, ezután olló segítségével elvágom a lazexréteget pont középen. Művérrel kifestettem majd művér spray segítségével tökéletesítettem a sminket.

9. Kép : Zombie – Bonbon papírt feketére festettem. Széleit latexxel rögzítettem a szememre. Majd az arcomon felvittem oda latex réteget ahova véres zombi bőrt szeretnék kialakíteni. Majd zsebkendő egyik rétegével kialakítottam aprólékos mozdulatokkal a “foszló bőrt”. Lealapozóztam majd piros és fekete festékkel mélyítettem el a sebhelyeket. Orromat és számat feketére festettem. Végül sok-sok művér segítségével tettem élethűbbé a zombi sminket. 

10.kép Olló – Csuklómra latex és vatta réteget vittem fel (3-4 réteg). Miután megszáradt lealapozóztam. Piros és fekete festékkel festettem ki. Kis ollót óvatos mozdulattal átszúrom a latex rétegein. Végül művérrel és vér sprayel fejeztem be a sminket.

Köszönet a fotókért Bóna Viviennek!

Share Button
Top