Itt vagy
Kezdőlap > Zene > Az a lány – a ByTheWay újdonsága

Az a lány – a ByTheWay újdonsága

Az a lány címmel vadonatúj klippel jelentkezett a ByTheWay zenekar. Ennek kapcsán ültünk le Szikivel beszélgetni.

Hogyan született a dal?

A dal eredetileg az én fejemből pattant ki, amihez hangszerelést is készítettem. Viszont a későbbiekben Bence kitalált egy olyan jó refrén dallamot, amit énekelünk is a végső változatban. Nagyon fülbemászóra sikeredett, így egyértelmű volt, hogy ezt a változatot használjuk. Van egy nagyon jó gitáros barátunk, Kovács Dani, aki frappáns szövegeket ír és Ya Ou megkérdezte, hogy írna-e nekünk is erre a dalra, hogy ki tudjuk próbálni, mennyire passzol a stílusa hozzánk. Jól működött a közös munka, így az ő rap szövegeit használtuk. Lényegében a szerelem szépségeiről és nehézségeiről rappelünk, és arról énekelünk, hogy eljön egy lány, aki majd mindent megváltoztat és, aki nélkül élni ugyan lehet, de nem érdemes.

Mit lehet tudni a klipről? Hogyan kerültek a képbe a csajok?

A klip ezzel a történettel összhangban született. Egy-egy barátnőnket alakították a Miss World Hungary 3 döntős lánya. Eredetileg a saját barátnőmmel csináltam volna a saját részem, de sajnos a forgatás időpontja és az ő államvizsgája nagyon közeli időpontra csúszott, így meg kellett oldani a helyzetet.
Hogy hogy kerültek bele a szép lányok a klipbe? Ya Ou Viczián Vikit kísérte le a Magyarország Szépe szépségverseny tehetségkutató részében gitáron és ezt a szívességet viszonozta Viki. Mondanom se kell elég jól megvolt közöttük a kémia. Köszönjük persze Sarka Katának, hogy egyből még két lányt felajánlott nekünk, hogy ne csak Ya Ounak legyen partnere.
A forgatás viccessége, hogy a történet szerint a szerelemben tipikus egyszer fent egyszer lent jelenetek valósulnak meg, csak valahogyan Bence kapta meg a szakítós, “szomorúan egyedül kullogós” jelenetek nagy részét. Így a rajongóink meg is viccelték őt, és készítettek egy olyan képmontázst, ahol Ya Ou Vikivel romantikázik én Kiss Dorisra mosolygok Bence meg egyedül fagyizik szomorúan. Természetesen értékelte ő ezt a humort és Instagramjára ki is tette ezt a képet.

Milyen volt a közös munka? Hol forgattátok a klipet?

A közös munka nagyon jól ment a stáb megküzdött a szélviharral és még így is megpróbáltak szép képeket csinálni a drónnal, ami csodának köszönhetően nem zuhant le. Alsóörsön forgattunk és a Yacht Express Magyarországnak hála jó kis yachtos jeleneteket is csinálhattunk a Balatonon, miközben olyan hullámok voltak, ahogy a stáb egy része rosszul volt, mi meg attól féltünk, hogy beleesünk a vízbe, így inkább voltak viccesek a jelenetek, mint sem idilliek, de a videós stáb nagyot alkotott így is. Utolsó gondolatnak: Bence is jól megtalálta a közös hangot Szilágyi Gerdával. Öröm volt nézni, ahogy duzzognak egymásra, de azért egy két ölelést is kapott csak hogy ne szomorkodjon.

 Fotó: Csányi István – https://www.facebook.com/csanyiphoto/?fref=ts

Share Button
Top