Itt vagy
Kezdőlap > Érdekes > Tudtad? Ez történik igazából, ha nem kapcsoltok repülő üzemmódba a telótokon repüléskor

Tudtad? Ez történik igazából, ha nem kapcsoltok repülő üzemmódba a telótokon repüléskor

Ha ültetek már repülőn, pontosan tudjátok, hogy indulás előtt a mobilotokat ki kell kapcsolni, vagy legalább repülő üzemmódba váltani. De vajon mi történik, ha valaki mégsem követi a szabályokat?

Tuti, hogy a ti fejetekben is megfordult már ez a kérdés, de élőben tesztelni a dolgot mégsem igazán szerettétek volna. Biztos, ami biztos. Az Insidermagazin viszont utánajárt a dolognak, és végre lerántotta a leplet arról, miért olyan fontos üzemmódot váltani, ha kocsi helyett repülővel indulunk útnakvalahová.

Noha az okok nem kristálytiszták, leginkább azért létezik ez az előírás, mert 3000 méter magasságban a különböző tornyokhoz kapcsolódna a mobilotok térerő miatt, ami felerősítené a jelet. Ez pedig megzavarhatja a hálózatot, és megnehezítheti a pilóták munkáját, ami különösen nagy gondot okozhat le- és felszállás közben.

Sokan viszont nem értenek egyet ezzel, és állítják, a repülő üzemmód nem sokat nyom a latban, hiszen egyes járatokon már wifit is biztosítanak az utasoknak. Mindenesetre mi inkább javasoljuk, hogy tartsátok be a szabályt, és a biztonság kedvéért kapcsoljátok ki a telótokat!

repulo-repules-egbolt-repcsi

Forrás

Share Button
Top