Itt vagy
Kezdőlap > Érdekes > A tudósok szerint EZÉRT nem találkoztunk még idegenekkel!

A tudósok szerint EZÉRT nem találkoztunk még idegenekkel!

A tudósok meglehetősen érdekes magyarázattal álltak elő arra nézve, miért nem találkoztunk még földönkívüliekkel. Az elmélet a Journal of the British Interplanetary Society lapban jelent meg.

A Fermi-paradoxon lényege, hogy ha olyan sokféle és bőséges az élet, hol van mindenki? Úgy vélik, hibernált állapotban vannak, arra várva, mikor lesz hidegebb a világegyetem, hogy feléledjenek és produktívabbak legyenek.

Az elmélet szerint a halandó hústest (magyarul embertest) helyett számítógépeken belül, digitális, mesterséges intelligenciaként vannak jelen – Elon Musk szerint ránk, emberekre is ez vár. Tehát ha van nálunk fejlettebb idegen faj, akkor hiába várjuk, hogy kis zöld emberkeként találkozunk tagjaival: amíg digitális testüket a lehető legjobban használni tudják, hibernálták magukat. A világegyetem hőmérséklete jelenleg 2,7 Kelvin az abszolút nulla fölött (kozmikus háttérsugárzás). Ez elég hideg ugyan, de egyre inkább tovább csökken, ahogy tágul a világegyetem. Az idegenek pedig erre várnak.

Még maguk az elmélet kiötlői sem állítják azt, hogy amit feltételeznek, az helyes, hiszen arra sincs bizonyítékunk, hogy egyáltalán léteznek földönkívüliek. De attól még a fent vázolt forgatókönyv egy lehetőség a sok közül.

A Tesla milliárdos alapítója, Elon Musk egyébként élénken érdeklődik az iránt, hogy a magasabb rendű intelligencia hogyan lehet jelen a világban. Musk szerint minden fejlett civilizációról feltételezhetjük, hogy univerzumszimulációkat hoz létre. Az univerzum fogalmunk sincs, mekkora, de minimum hatalmas, így nagy az esély arra, hogy a miénknél jóval fejlettebb civilizációk egyike valóságszimulációjának vagyunk “áldozatai”.

Forrás: Iflscience

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top