Itt vagy
Kezdőlap > Érdekes > Tudja melyik a legveszélyesebb magyar városok? itt a lista!

Tudja melyik a legveszélyesebb magyar városok? itt a lista!

Mutatjuk azt a tíz várost, ahol a legtöbb bűncselekmény történik. És azt a tízet is, amely a legbiztonságosabb

2014-es, hivatalos rendőrségi adatokkal frissült az Otthontérkép bűnözési térképe, melyen 45 magyar városban és Budapest összes kerületében lehet böngészni a gépjármű-feltöréseket és -lopásokat, a lakásbetöréseket, a személy ellen elkövetett bűneseteket és egy külön térképen az összes bűnesetet egyben is. Budapesten az V., VI. és az I. kerületekben van a legtöbb bűneset, a legkevesebb pedig a IV., a XVII. és a XVI. kerületekben.

lopas3

Bár az adatok csak 2014-esek, azt azért feltételezni lehet, hogy azóta nem javult ugrásszerűen a közbiztonság és az is elég valószínű, hogy ha mégis, ezek a helyek akkor is még mindig elöl lennének egy ilyen listán. Tendenciák megfigyelésére tehát mindenképpen jók az Otthontérkép adatai. Minden esetben az ezer főre eső bűnesetek számát adták meg, eszerint a legveszélyesebb magyar város Siófok, ahol ezer emberre 47 bűncselekmény esik, a lopások száma a magas, ami nem meglepő, hiszen nyáron elözönlik a turisták az Aranypartot. A második helyen Miskolc áll közel 31-gyel, a harmadik pedig Szekszárd, ahol ezer főre 29,6 bűneset jut. Ezek az első tíz hely további tagjai és az ezer főre eső szám:

4. Budaörs, 27,7

5. Salgótarján 27,4

6. Eger, 27,3

7. Szolnok, 27,1

8. Keszthely, 26

9. Győr, 25

10. Dunaújváros 23,9

lopas2

Az Otthontérképen természetesen a legbiztonságosabb városokat is meg lehet találni. Eszerint tehát ha olyan helyre akartok költözni, ahol nincs sok betörés, lopás vagy nem akarjátok, hogy bárki is bántson titeket, akkor Gödre kell költözni, ahol alig 7,5 bűneset történik ezer emberrel. Nem sokkal, alig néhány tizeddel marad el tőle Piliscsaba, a harmadik helyen pedig Solymár található 10-zel. Íme a top 10 további tagjai:

4. Veresegyház, 13,5

5. Gyál 13,7

6. Székesfehérvár, 13,9

7. Sopron, 13,98

8. Szentendre, 15,3

9. Gödöllő, 15,8

10. Veszprém, 15,87

Forrás: Index

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Top