Itt vagy
Kezdőlap > Egyéb > Több, mint húsz személyiség él ebben az anyukában

Több, mint húsz személyiség él ebben az anyukában

A betegség neve disszociatív identitászavar, s az ötvenes éveiben járó festőművész, Kim Noble esetében azt jelenti, hogy több, mint húsz elkülöníthető személyiség lakozik egyetlen testben.

Kim nem tudja kontrollálni, éppen melyik jön elő, van, hogy egy nap ötször is vált, és sosem emlékszik arra, melyik személyisége mit csinált. A legdominánsabb énje a Patricia nevet viseli, ő jelenik meg legtöbbször, de helyet kap Dawn, aki megragadt 1997-ben, és elrabolt testvérét Sky-t keresi, Bonny, aki a bíróságon harcol gyerekéért, Ken, egy fiatal depressziós meleg fiú, Ria Pratt, aki csupán 12-13 éves, és korábban megerőszakolták, az anorexiás tinédzser, Judy, és a már említett ötvenes éveiben járó, szigorú, érzékeny, unalmasakat alkotó Patricia.

„Nem úgy ismerem ezeket a személyiségeket mint külön embereket. Nem tudok leülni és beszélgetni velük, ami szégyen, mert akkor sose lennék egyedül” – mondta Kim állapotáról.

Mivel követhetetlen és irányíthatatlan a sok személyiségváltás, elképesztő dolgok történnek Kimmel. Például megcsalja a párját úgy, hogy nem is tud róla, elmegy bevásárolni, de közben vált, és hazajön üres kézzel, nem ismeri meg saját élettársát, csak ha arra a személyiségre vált, aki akkor jön elő, ha együtt vannak, és még sorolhatnánk.

A helyzetet bonyolítja, hogy Kimnek van egy húszéves lánya, aki az egészet végignézi. A lány szerint is Patricia van a legtöbbet jelen Kimből, de ha másik személyiség jön elő, akkor az anya üzemmód is megszűnik – kivéve Dawnt, azt a személyiséget, aki a lányát szülte, de úgy képzeli, hogy elvették tőle. Ennek van is valóságalapja, hiszen végigvittek egy gyámügyi eljárást – ekkor került elő a Bonny nevű személyiség, aki harcol a lányáért – végül a bíróság kijelentette, hogy Kim nem jelent veszélyt lányára, ezért nem vették el tőle, de segítőt utaltak ki mellé.

Onnan lehet tudni, épp melyik személyiség van előtérben, hogy mindegyikük másképp fest. Kim képeiből kiállítás is nyílik nemsokára, a bevételből a mentáli zavarokkal élőket támogató alapítványt segítik.

Forrás: Mirror

Ha tetszett, ne felejtsd el megosztani!↓

Share Button
Top