Itt vagy
Kezdőlap > #LOL > Szokatlan és eredeti karácsonyi ajándékot keresel? Vegyél 1500 forintért egy krátert a Marson!

Szokatlan és eredeti karácsonyi ajándékot keresel? Vegyél 1500 forintért egy krátert a Marson!

Nem tudod, mivel lepd meg szeretteidet karácsonykor? Mindig az utolsó pillanatra halasztod az ajándékok vásárlását? Akkor neked teremtették az Uwingu céget, ahol a Marson lévő krátereket és telkeket lehet vásárolni mindenkinek kénye, kedve szerint.

Már potom 5 dollárért (1500 forint) haza lehet vinni egy kisebb krátert

Vagy legalábbis a megvásárlásáról szóló oklevelet. Semmi más dolgod sincs, csak kinyomtatni a letöltött oklevelet, és máris mehet a fa alá egy cuki kis kráter.

“Már mindene megvan a szeretteidnek, vagy ismersz olyasvalakit, akinek szenvedélye a csillagászat? Akkor mi megtaláltuk a neki való ajándékot!”

– ezekkel a szavakkalreklámoztaAlan Stern, az Uwingu cég elnöke, az értékesíteni kívánt Mars krátereket. Stern egyébkéntkorábban a NASA-nál dolgozott, és egy Plutó-küldetés irányítója volt.

Az Uwingu szó jelentése “égbolt” szuahéli nyelven, nem mellesleg pedig a cégvezető, Alan Stern vezetéknevének jelentése “csillag” németül. A Marson mintegy 500 ezer krátert tartanak számon, melyek közül már 18.500 gazdára is talált.

marskrater

Szerettünk volna egy krátert Kiwi néven regisztrálni, de kiderült, hogy már létezik ilyen | Forrás: Uwingu

Eddig 130 ezer dollár bevétel folyt be az eladásokból

Azonban az Uwingu cég többre vágyik, egy csillagászati összeget, 10 millió amerikai dollárt álmodtak meg maguknak. Ha viszont leszámítjuk az űrkutatásra szánt összeget, a tervezett bevétel felét, akkor már nem is marad olyan sok Alan Stern cégénk.

Akár saját magadról is elnevezheted a krátered

A cég külön szolgáltatásként azt is felajánlotta, hogy az újdonsült krátertulajdonosok olyan névre keresztelhetik a krátereiket, amilyenre csak akarják, csupán a képzelet szabhat határt az új elnevezéseknek. Arra azonban már nem tudnak garanciát vállalni, hogy a hivatalos bejegyzésbe is bekerülnek a fantáziadús elnevezések.

Forrás: Uwingu| Huffingtonpost.it

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top