Itt vagy
Kezdőlap > Zene > Szív. Piros. Dal. – a Másik Oldal újdonsága

Szív. Piros. Dal. – a Másik Oldal újdonsága

Új albummal és egy vadonatúj antológiával jelentkezett hajdúböszörményi A Másik Oldal zenekar. A Norvég Civil Alap által meghirdetett pályázaton a “Khamoro podura – Keleti hidak” című pályázatukkal indultak – s nyertek. Mint elmondták, ebben azt vállalták, hogy egy roma és nem roma kortárs költők verseit tartalmazó antológiát jelentetnek meg CD melléklettel, dokumentumfilmet forgatnak, és nyári táborokat szerveznek.

Az antológiáról a csapat így nyilatkozott: “Vörös István az antológia szerkesztője, többnyire ő válogatta össze a kötetben szereplő szerzőket. Fontos volt, hogy csak szerelmes versek kerülhettek bele, így bizonyos mértékig szűkült a kör. “

A zenekar egyedi hangzásvilága egészen új dimenzióba helyezi a megszokott megzenésített versek eddigi műfaji beidegződéseit.

A dalok hangszerelése is meglehetősen rendhagyó módon széles spektrumot ölel fel: a klasszikus hangszerektől indulva az autentikus ütőhangszereken keresztül egészen a hammond orgonáig minden megtalálható.A CD-n közreműködik: Gerendás Péter hammond orgonán és gitáron, valamint Gerendás Dani dobon. A zenekar tagjai: Ványai Anita – ének, Papp-Für János – gitár-ének, Rózsa Sándor – basszusgitár-vokál, Kovács Zsolt – ütőhangszerek.

 

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Top