Itt vagy
Kezdőlap > Érdekes > Szereted a Gyűrűk urát? Egy újabb rejtélyre derült fény!

Szereted a Gyűrűk urát? Egy újabb rejtélyre derült fény!

Kiderült honnan származik a hobbit: Az indonéziai Flores-szigeten 2003-ban talált meg, a Homo floresiensis, közkeletű nevén a hobbit csontjainak eddigi legalaposabb tanulmányozása alapján ausztrál kutatók úgy vélik, legvalószínűbb, hogy az emberféle afrikai ősöktől származik, és nem a Homo erectustól (felegyenesedett ember), ahogy azt korábban feltételezték. Az Ausztrál Nemzeti Egyetem tudósai szerint a hobbit minden valószínűség szerint a Homo habilis faj “testvére”, amelynek legkorábbi, 1,75 millió éve élt maradványaira Afrikában bukkantak antropológusok.

Korábbi elmélet szerint a Homo floresiensis a jóval nagyobb testalkatú Homo erectustól származik, amelynek maradványait a kutatók megtalálták az indonéziai Jáva szigetén. Az egyetem által ismertetett tanulmányukban a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy nincs bizonyíték ezen elmélet alátámasztására.

A hobbitok Flores szigetén éltek mintegy 54 ezer évvel ezelőtt.

A hobbit jóval primitívebb volt a felegyenesedett embernél, derül ki a kutatásokból. Az elemzések alátámaszthatják azt az elméletet, hogy a hobbit jóval korábbi időből, több mint 1,75 millió évvel ezelőtti őstől származik. Ha ez igaz, akkor a hobbit a legkorábbi Homo habilis előtt jelent meg.


Forrás: EurekAlert, Australian National University,

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top