Itt vagy
Kezdőlap > Zene > Száraz lábbal – A keresztkérdés újdonsága

Száraz lábbal – A keresztkérdés újdonsága

keresztkérdés

Száraz lábbal címmel új klippel jelentkezett nemrégiben az – ahogy Facebook oldalukon ők maguk fogalmaznak – ” nagylétszámú igaz hip-pop”-ot játszó, 2016-ban Szikra-díjat elnyert keresztkérdés csapata. A dalról Kübler Dani elárulta: “Egy ószövetségi történetet jelenít meg, ami ma is reményt adhat mindenkinek, vallási vagy felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül: néha megoldhatatlannak tűnnek a problémák és legyőzhetetlennek az ellenségek, de mégis van remény arra, hogy “száraz lábbal”, mindenféle veszteség nélkül éljük át a húzós szituációkat is – ha nem vagyunk egyedül. Ezért érdemes előre menni, csak előre… Ezt csomagoltuk egy olyan szövegbe hangzásba és látványba, hogy mindenki számára érthető és élvezhető legyen – korszerű és színvonalas. Keresztények vagyunk de nem templomi, hanem világi zenét csinálunk mindenkinek.”

keresztkérdés
A keresztkérdés csapata

A dal nagyot lendített a keresztkérdés zenei pályafutásán, hiszen bekerültek a Hangfoglaló programba, s Molnár Gábor személyében egy mentor is melléjük szegődött. “Nagyon sokat tanulunk és nagyon sok mindenkivel összeismertetett minket a szakmában: így kerültünk kapcsolatba Závodi Marcival, aki korunk egyik legtehetségesebb fiatal producere: tőle hallottuk ezt a zenét és egyből tudtuk, hogy ez keresztkérdés dal kell, hogy legyen. Utána készült el rá a szöveg, Marcinál stúdióztunk még április-május során, majd most októberben a Jet Motion Pictures csapatával raktuk össze a klipet egy elhagyatott budapesti uszodában.”

A csapat nem tétlenkedik, idénre még két tervük van: a jövő hét folyamán debütál klipjük a YouTube-on, s ekkortól lehet előrendelni a bandának a Hangfoglaló Program keretein belül elkészített kislemezét, amely  Mikulásra, azaz december 6-án jelenik majd meg digitális és fizikai formátumban egyaránt.

 2019 is sok izgalmat ígér: várható még egy klip az EP-ről, valamint február elején egy budapesti klubhelyszínen mutatják majd be a lemezt, amit utána minél több helyre szeretnének elvinni megmutatni a közönségnek. Mint mondják, ismerősi köreikben a kapott visszajelzések leginkább pozitívak, mind a számot és mind a lemezt úgy értékelik, akik eddig hallották, hogy sok szempontból meghaladta a csapat korábbi önmagát. “Kíváncsian várjuk a nagyközönség és a különböző zenei szerkesztők reakcióját“- zárták gondolataikat a csapat tagjai. 

A csapat Facebook oldala:

https://www.facebook.com/keresztkerdes/

Fotók: Surnovszky Panna

 

Share Button
Top