Itt vagy
Kezdőlap > Zene > Station – új klippel jelentkezett a Kaktus együttes (interjú)

Station – új klippel jelentkezett a Kaktus együttes (interjú)

A Kaktus csapata

Fotó: Bordás Melinda

 

Station c. új daluk nosztalgikus, VHS stílust idéző videóklipjének közelmúltbeli – 2018.november 1-jei – megjelenése apropóján az artrock műfajában jeleskedő pécsi Kaktus együttes tagjaivalBorbás Máté Olivérrel, Irsik Bencével, Szula Gergellyel, Terenyi Zsuzsival és György Norberttel beszélgettem.

Honnan jött az ötlet, hogy a 80-as évek VHS világát idéző stílusban forogjon a klip?

A 80-as évek VHS-es stílusát a klipforgatás nyersanyagainak a minősége ihlette. Mivel egy nem túl jó akciókamerával vettük fel az egészet ezért tudtuk, hogy nem lesznek túl szépek a felvételek, így szándékosan rájátszottunk erre a Lo-Fi hatásra, és minden más vizuális megjelenést is ehhez igazítottunk, illetve igazítunk.

Milyen volt a forgatás?

Mivel a klip egy koncert napját mutatja be az indulástól, a pakoláson / zenélésen át, a visszaérkezésig, így nem volt nagyon más hangulat mint egy sima koncert napján. Azzal a különbséggel persze, hogy az énekes (Kárai Bence) fejére volt rögzítve egy kamera. 

Milyen volt a  közös munka Kárai Bencével?
A közös munkát nagyon élveztük. Ezt a számot már azelőtt elkezdtük írni, hogy felmerült volna a vendégénekes kérdése. Viszont azután, hogy a Bence bekerült a képbe, aktívan részt vett velünk a dalírásban, és együtt fejeztük be.

Mit kell tudni a dalról? Hogy született? Mi ihlette?

 Ez a dal még az előző lemez utószele. Nagyjából a Yellow Stage megjelenésekor már elkezdtük írni, így az inspiráció is szerintem még az előző lemez világából ered. Szövegileg egy introspektív utazás abba az állapotba, amikor valaki elmereng és véletlenül egész sokáig abban az állapotban marad.

Mit lehet esetleg elöljáróban tudni a 2019 elején debütáló új lemezről, aminek ez a szám a beharangozója?
Hangzásában a Station-höz hasonló picit nyersebb, art-rockosabb vonal lesz a jellemző. Valamennyire eltűnnek róla az elektronikus zenei elemek, és inkább a gitárok és a dob kerülnek előtérbe. Valamint lesz egy meglepetés, amit még nem árulunk el.
A Kaktus együttes Facebook oldala:
https://www.facebook.com/pg/K4KTU5/
Share Button
Top