Itt vagy
Kezdőlap > #LOL > Shrek tényleg létezett – Mutatjuk a francia férfit, akiről a mesefigurát mintázták

Shrek tényleg létezett – Mutatjuk a francia férfit, akiről a mesefigurát mintázták

A Shrek-filmeket készítő Dreamworks stúdió sosem ismerte el, hogy a zöld ogrét Maurice Tillet francia pankrátorról mintázta, de a hasonlóság annyira egyértelmű, hogy nehéz lenne tagadni.

A francia férfi 1903-ban született teljesen átlagos gyerekként, arca olyan szép volt, hogy itt kapta Angyal becenevét. Aztán fiatal felnőtt korában Maurice teste megváltozott, és az akromegália, a növekedési hormon túltermelődésével járó betegség tünetei jelentkeztek nála.

Csontjai eldeformálódtak, ami az egész életét megváltoztatta. Tillet ügyvédnek készült, de ezt fel kellett adnia, ezért egy ideig a francia haditengerészet tagjaként dolgozott, majd 1937-től kezdett foglalkozni a pankrációval.

Amikor a második világháború miatt Amerikába költözött, már több sikeres meccset maga mögött tudó pankrátor volt. Bostonban aztán bekerült a legendák közé Francia Angyal néven, hatalmas sikereket aratott, meccsein tömegek gyűltek össze, 1940 és 1942 között a férfi az American Wrestling Association nehézsúlyú bajnoka volt. Karrierjének egyre súlyosbodó betegsége vetett véget 1945-ben.

A férfiről, aki végül 1954-ben hunyt el, nemcsak képek készültek, de egy szobor is, amit zöldes anyagból formáltak.

Forrás: Index, Deathmaskofmauricetillet

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top