Itt vagy
Kezdőlap > Egyéb > Sarlotka, a világ legegyszerűbb almás pitéje

Sarlotka, a világ legegyszerűbb almás pitéje

Szeretnéd a világ legegyszerűbb, leggyorsabb és legfinomabb almás pitéjét elkészíteni, de nagyon nem tud sütin-főzni? Nem baj, itt a megoldás, tessék! 🙂

s3

Hozzávalók:

  • 80 dkg alma
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 2 tk olaj – kókusz olajat javaslok
  • 4 ek méz – vagy eritrit
  • 3 tojás
  • 150 g liszt – gm diétában Shar lisztkeverék
  • 1 nagy csipet só
  • 2 tk sütőpor

s2

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

Pucoljuk meg és kockázzuk fel az almákat. Szórjuk meg fahéjjal és az olajjal. Keverjük alaposan össze az almával, majd tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

Keverjük össze a tojásokat a mézzel, a liszttel, a sóval és a sütőporral. Tejföl sűrűségűnek kell lennie. Öntsük az egészet az almakockák tetejére.

Mehet is a sütőbe.

Süssük kb. 40-45 percig, de az az igazi, ha tűpróbával győződünk mjeg arról, hogy valóban átsüt-e a tésztánk! Vegyük ki a sütőből és hagyjuk 30 percet hűlni. Ekkor már lehet szeletelni. Ha úgy kívánjuk, egy kis porcukorral megszórhatjuk a tetejét.

Ilyen egyszerű az egész!

Jó étvágyat!

s1

Forrás

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Top