Itt vagy
Kezdőlap > Érdekes > Salvador Dalí bajusza még mindig “10 óra 10 percet” mutat

Salvador Dalí bajusza még mindig “10 óra 10 percet” mutat

Egy örökösödési eljárás végett kellett exhumálni a híres spanyol festő bebalzsamozott holttestét. Az eljárás során arra keresnek bizonyítékot, hogy valóban Salvador Dalí volt-e egy ma már 61 éves jövendőmondó, Pilar Abel asszony édesapja. Ha bebizonyosodik a spanyol szürrealista festőművész apasága, akkor a spanyol hölgy lesz az egyetlen örököse Dalínak.

1989-ben bekövetkezett halála után Salvador Dalí festményeinek nagy része a spanyol államra szállt. Földi maradványait a művész szülővárosának, Figueres-nek a színháza alatt helyezték el, ami azóta népszerű turisztikai látványossággá nőtte ki magát.

Még az 1950-es évekre nyúlik vissza Salvador Dalí viszonya Antonia Martínez de Haro-val, aki egy spanyol halászfaluban, Port Lligatban dolgozott dadaként. Dalínak sosem született gyermeke feleségétől, az orosz származású Galától. Sajnos azonban ma már Martínez asszonynak sem áll módjában bebizonyítania, hogy gyermeket szült Dalínak, mert idős korára Alzheimert kapott. Lánya, Pilar Abel azonban még 2015-ben beadta az apasági tesztre való kérelmét, és azt reméli, hogy a nagy port kavart vizsgálat őt fogja majd igazolni. Dalí holttestét csupán az éj leple alatt tudták “kicsempászni”, hiszen olyan sokan érdeklődtek az eset iránt mind a média, mind a nagyközönség részéről, hogy különben lehetetlen küldetésnek bizonyult volna kiemelni a művész földi maradványait.

Az apasági teszt kiértékelése még eltart egy ideig, azonban már most bebizonyosodott egyvalami: Dalí bajusza még mindig ugyanúgy fel van pöndörítve, mint mikor még élt. Ha a bajuszát az óramutatókhoz hasonlítanánk, még mindig 10 óra 10 percet mutatna az óra.

Forrás: Elpais, NewYorkTimes

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top