Itt vagy
Kezdőlap > #LOL > Saját rezervátumot kaphat a Borneón kiszabadított albínó orangután

Saját rezervátumot kaphat a Borneón kiszabadított albínó orangután

 

Egy öthektáros védett területre, egyfajta mesterséges szigetre költöztetnék természetvédők azt azalbínó orangutánt, amelyet a hatóságok szabadítottak ki idén áprilisban a falusiak kezei közül Borneó szigetének Indonéziához tartozó részén és bíztak az állatvédők gondjaira. A Borneo Orangutan Survival Foundation(BOSF) szerint Alba, a fehér bundájú, kékszemű, 5 év körüli nőstény nem térhet vissza a vadonba, mertalbinizmusamiatt számos egészségi problémával, egyebek között látási és hallási gondokkal küzd, valamint a későbbiekben akár bőrrák is kialakulhat nála.

Forrás: BOS

Az alapítvány a nagyközönség segítségét kéri annak a 80 ezer dollárnak az összegyűjtéséhez, amely a központja melletti földterület megvásárlásához szükséges, hogy kialakítsák rajta a speciális otthonta világ egyetlen ismert albínó orangutánjaszámára. Alba azzal a három másik orangutánnal fogja megosztani a vizesárokkal körülvett területet, amelyekkel kiszabadítása óta összebarátkozott.

Forrás: BOS

Az állatot április 27-én fogták el egy falu lakói Borneó középső részén, Kapuas Hulu körzetben, a hatóságok két nappal később szabadították ki a ketrecből, amelybe a falusiak zárták. Az albínó főemlős akkor rendkívül legyengült állapotban volt, de testsúlya azóta majdnem megkétszereződött. A nagyközönség még májusban keresztelte el az állatot Albára, amely latinul fehéret jelent, a spanyol nyelvben viszont hajnalhasadásra is utal. A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) tavaly súlyosan veszélyeztetett fajjá nyilvánította a borneói orangutánokat, mert mintegy kétharmadával csökkent a számuk negyven év alatt.

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top