Itt vagy
Kezdőlap > Zene > “Príma” lesz idén a Dallamos Villamos

“Príma” lesz idén a Dallamos Villamos

2018.szeptember 8-án, szombaton kora délutántól estig újra zenél majd a budapesti Nagykörút. Az elmúlt évekhez hasonlóan, az idén 50 éves BKV együttműködésével, a 4-es villamos vonalán fut majd a nosztalgiaszerelvény, melynek mindkét kocsijában élőzenével, a délután folyamán pedig összesen 16 fellépővel találkozhat az utazó közönség. Fellép többek között az Anna and the Barbies, Molnár Tamás (Jetlag), az OliverFromEarth és YOULÏ is. A Zeneszöveg.hu kultúrmissziója mára a magyar zenét támogató, nagyszabású rendezvénnyé nőtte ki magát, amely idén új elemmel: a „gyerekzenei idősávval” gazdagodik, amely által a program egyszerre kedvez a kisgyermekes látogatóknak és illeszkedik a Családok Éve koncepciójába is.
A szerelvény továbbra is a Magyar Dal Napja szellemében fut, idén kiemelt figyelemmel az 50 éves BKV-ra. Az esemény múltidéző utazást tesz a régi kocsikban, változatos zenei élményt kínál minden korosztály számára: a gyerekzenei koncertek mellett hallhatunk a rendezvényen fiatal, tehet-séges csapatokat, már ismert és elismert előadókat és ötven éves slágereket is. Mindezzel méltó módon illeszkedik a BKV fél évszázados év-fordulójának ünnepi hangulatához.
A programot Újbuda-Központnál 13:20-tól a The Marching Jazz Band formációja nyitja egy látványos és végtelenül hangulatos programmal: a peronon fúvósokkal, dobokkal, óriási „csinnadrattával”. Örökzöldek dixieland-stílusban előadva (operettek és nagy magyar slágerek).
A fellépők között lesz az Anna and the Barbies (Akusztik Trió), Molnár Tamás (Jetlag), az OliverFromEarth és YOULÏ. A gyerekeknek szóló koncertek között találjuk a kicsik nagy kedvencét, a Buborék Együttest, de nekik zenél majd  a Búgócsiga és a Kalap Jakab is.

A villamos rendszeres fellépője a Villon Trió. Frontemberük, Kiss Barna szerzeménye a Dallamos Villamos dal is:

További fellépők: Bárterápia (a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíjasa), Ruby Harlem (a Fülesbagoly Tehetségkutató első helyezettje), NÁGI, a Gyík zenekar és a Raj, a Vírus Zenekar és Veraszívem is.
Dallamos Villamos esemény beharangozó:

Menetrend és további infó az esemény Facebook oldalán:
https://www.facebook.com/events/462983890881736/

A Dallamos Villamosra – érvényes jeggyel vagy bérlettel – mindenkit szeretettel várunk!

Share Button
Top