Itt vagy
Kezdőlap > Állatos > Nézd meg mitől szakad meg az internetezők szíve! Egy plázában tartják a jegesmedvét Kínában.

Nézd meg mitől szakad meg az internetezők szíve! Egy plázában tartják a jegesmedvét Kínában.

Kínában egy plázában tartanak egy jegesmedvét, aki ez emberi önzőség miatt el is pusztulhat, a videón is jól látszik, hogy már látszódik rajta a depresszió jelei, rajta kívül még hat beluga és öt rozmár is a bevásárlóközpontban van, hogy a turistákat szórakoztassa, akik csak sorra csinálják a selfiket, a közös fotókat a szörnyű körülmények között tartott állatokkal. 

“Nincs mentség arra, hogy egy állatot ilyen körülmények között tartsanak”, nyilatkozott Dave Neale, az Animals Asia egyik vezetője.

A jegesmedve azért került a figyelem központjába, ugyanis nála fedezhetőek fel a legerősebben a depresszió tünetei, a medve ugyanis szép lassan elveszti józan eszét a nem megfelelő körülmények miatt. Az egykor magasztos teremtmény most a kifutójában fekszik, láthatóan összezuhanva, de a járókelők és a turisták mindezek ellenére készítik róla a fotókat és közös képeket.

Az állatvédők egyetértenek abban, hogy természetes környezetükből kiragadni az állatokat helytelen döntés, de az, hogy utána ilyen aljas körülményekbe kényszerítik őket, egyenesen állatkínzás, és a teremtmények egészsége és élete forog kockán. Nem sokkal ezelőtt hunyt el a világ legboldogtalanabb jegesmedvéje, Arturo, aki 30 évéből 22-t töltött az argentin Mendoza Zoological Park foglyaként, ahol szörnyű körülmények között tengette mindennapjait.

A medve számára idegen kék helyen, műanyag kalitkában szenved, az állatkínzás miatt a plazában sínylődő többi állat élete is veszélyben van.

Petíciót itt lehet aláírni

Forrás

 

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Top