Itt vagy
Kezdőlap > Állatos > Nem hiszel a szemednek, hogy mekkora pókot fedeztek fel Mexikóban

Nem hiszel a szemednek, hogy mekkora pókot fedeztek fel Mexikóban

Új, nagyméretű pókfajt fedeztek fel tudósokMexicoészaknyugati részén. A rovarátmérője mintegy 23 centiméter., tehát lényegében akkor mint egy átlagos lapostányér. A Baja California-félszigeten őshonosnak számító pókot, amely aCaliforctenus Cacachilensisnevet kapta, eredetileg Las Cacachillas barlangjaiban fedezték fel. A kutatók elmondták, hogy korábban sosem látott ekkora pókot, amely szinte akkora, mint egy tányér. Elképesztő!

A pókot első alkalommal az amerikai San Diegó-i Természettudományi Múzeum kutatói és mexikói kutatók észlelték 2013-ban közös expedíciójuk során. Azonosításához Jiménez és a brazíliai Campinas Egyetem szakértőinek segítségét kérték. “Nyolc példányt fogtunk el, és összehasonlítottam őket. Így jutottunk arra a következtetésre, hogy új fajról van szó” – magyarázta Jiménez, a múzeum egyik kutató munkatársa. A 10 centiméter hosszú lábakkal és szőrös testtel rendelkező pók átmérője mintegy 23 centiméter. Hasonlít a brazil vándorpókhoz, ugyanahhoz a családhoz tartozik, mint ennek az országnak több tarantulaféléje. Lapos teste és két erős rágója van. A feje és a lába sötét kávé színűek, a potroha pedig sárga.

Ijesztő külseje ellenére nem agresszív, legalábbis ha nem akarja megfogni az ember. Mérge pedig nem halálos az emberre, még szerencse. Ez a pók éjszakai életet él, ezért nehéz észrevenni. Világszerte több mint 45 ezer pókfaj él, közöttük közel 250 Baja Californiában endemikus fajnak számít, tehát csak ott élnek. Mondhatni pók paradicsom…ha az embert ez érdekeli….

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top