Itt vagy
Kezdőlap > Érdekes > Nem hiszed el milyen borzalmas története van a mellimplantátumoknak!!

Nem hiszed el milyen borzalmas története van a mellimplantátumoknak!!

A mellnagyobbítás régóta foglalkoztatja a világot. A mai modern szilikon implantátumok előtt a történelem tele volt nagyon rossz ötletekkel és kegyetlen mellnagyobbító eljárásokkal, amik sokszor nem csak fájdalmasak voltak, de halált is hoztak. Próbálkoztak nejlonnal, gyapjúval, teflonnal, üveggel, elefántcsont golyókkal, állati porcokkal: nagyjából mindennel.

Az első műtétek előtt a megfelelő helyeken kipárnázott fűzők nyomták fel a kebleket látványosan magasra,illetve speciális házi készítésű szérumok receptjei jártak kézről kézre, amiket be kellett masszírozni a mellekbe…utóbbiak persze hatástalanok voltak, előbbiek pedig nem csak egészségtelenek, de rendkívül fájdalmasak is.  Aztán megjelentek a különböző pumpák, amik vákuum segítségével próbálták nagyobbítani az elgyötört melleket.

Az első igazi mellnagyobbító eljárás 1890-ben történt, egyszerűen paraffint fecskendeztek szegény nő mellébe, Hiába történtek fertőzések, olykor daganatok, a mell vagy érzéketlenné vált,  vagy teljesen érzéketlenné vált. Mégis, 30 éven át alkalmazták az eljárást. A huszas években már eljutott odáig a sebészet, hogy a paraffint lecserélték a nő saját testéből vett zsírra. Ezzel az volt a baj, hogy a zsír egy része felszívódott, és a páciens ott maradt eltorzult alakú cicikkel. Japánban a második világháború idején már szilikont fecskendeztek a prostituáltak melleibe, aki rosszul járt, annak elüszkösödött, és addig keverték ezt más anyagokkal, meg mindenféle szerekkel, hogy szilikon implantátum lett a vége. Ekkoriban Amerikában mindenkinek mindenből nagyobb kellett, így a mellnagyobbítások száma ijesztően megnőtt. Eleinte csak a prostik, táncosnők, előadóművészek hóbortja volt, de egyre több átlagos nő is kérni kezdte az eljárást, pedig sok esetben a szilikont a véráramba juttatták, fertőzéseket, daganatokat okozva. Egy rosszúl elhelyezett szilikon pedig elképesztő fájdalmat, esetleg mozgásképtelenséget okozhattak.

1961-ben végre eljött Thomas Cronin és Frank Gerow szilikon zselével töltött párnácskája, és protézisként kezdték beültetni, amíg a hatóságok be nem tiltották az egészet a betegségek veszélyeire hivatkozva. 1965-ben sóoldattal töltött párnákat is használtak, ám azok gyakran leeresztettek, kilyuakdtak. 1992-ben Amerikában ismét betiltották a szilikon implantátumok használatát, mert egyik gyártó sem igazolta, hogy biztonságos lenne. Végül a szilikon győzött, bizonyítékok hiányában engedélyezték a használatát….és ma is használják. Manapság már ellenőrzött körülmények között, és megfelelő kontroll vizsgálatok mellett a betegpanasz elenyésző.

Forrás: Omgfacts
Kiemelt kép: Origo.hu

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top