Itt vagy
Kezdőlap > Celeb > Nem hiszed el hány millió eurós bevételt hozott Dubrovniknak a Trónok harca című sorozat

Nem hiszed el hány millió eurós bevételt hozott Dubrovniknak a Trónok harca című sorozat

A Trónok harca HBO által jegyzett televíziós sorozat 126 millió euró (38,7 milliárd forint) árbevételt, ezen belül 1,5 millió vendégéjszakát hozott az Adriai-tenger partján fekvő festői városnak, Dubrovniknak, közölte aVecernji Listcímű horvát napilap a zágrábi közgazdasági intézet tanulmányára hivatkozva.

A kutatások szerint Dubrovnik-Neretva megyét 2012-től 2015-ig a korábbi évekhez képest évente átlagban 60 ezer turistával több látogatta meg, akik az említett időszakban 1,5 millió vendégéjszakát töltöttek ott. A Filmforgatás pozitív hatásai a turizmusra: Trónok harca Dubrovnikban című tanulmányt az International Journal of Tourism Researchcímű angol nyelvű magazin is megjelentette.

Forrás: Wikimedia Commons/ Chensiyuan

 

Forrás: Wikimedia Commons/ Diego Delso,delso.photo Forrás: Wikimedia Commons/ Edwardwexler

A gazdag és kivételesen jó állapotban megőrzött kulturális és építészeti örökség kiválóan illeszkedett Királyvár középkori városképébe, ami miatt a dubrovniki várfal (Lovrijenac) és Lokrum szigete visszatérő elem lett a filmben. A látottak mély benyomást tettek a nézőkre, ami növelte Dubrovnik hírnevét, és növelte a település nevezetességei iránt érdeklődő turisták számát is – olvasható a tanulmányban.

Forrás: Wikimedia Commons/ Halavar, Poco a poco, Sailk

 

Forrás:mti

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top