Itt vagy
Kezdőlap > #LOL > Nem hiszed el ki segíti ezen a chilei fogorvosi klinikán az autista gyerekeket! :D

Nem hiszed el ki segíti ezen a chilei fogorvosi klinikán az autista gyerekeket! :D

A fogorvosi vizsgálatokat a legtöbb gyerek nem szereti, de kifejezetten igaz ez az autizmussal küzdő gyerekekre. Zavarhatják őket az arcukba világító fények, és ijesztő lehet számukra a műszerek hangja is. Előfordulhat, hogy csak nyugtató beadása után lehet őket kezelni. Egy chilei fogorvosi klinikán éppen ezért kutya segítik őket megnyugtatni a kezelések alatt. Terápiás kutyákat sok országban alkalmazzák az autizmussal élő gyerekek és egyéb rendellenességekkel élő emberek megnyugtatására.

A Chilében élőRaul Varelaazután kezdett foglalkozni a témával, miután észrevette, hogy autista gyermekének javultak a társas kapcsolatai, a család labrador retrieverével töltött idő hatására. Varela otthagyta a munkahelyét és megtanult terápiás kutyákat kiképezni kifejezetten az autista gyerekek megnyugtatására. Megalapította a Junto a Ti, az az a Melletted nevű szervezetet, amely arra specializálódott, hogy autizmussal élő gyermekeknek nyújt kutyakíséretet a fogorvoshoz. A szervezet kizárólag szukákkal dolgozik, mert azokat könnyebb kiképezni erre a speciális feladatra.

Ahhoz, hogy egy kutya alkalmas legyen autista gyerek fogorvoshoz kísérésére, el kell viselnie a sikítást, a fúró hangját és képesnek kell lennie nyugodtan feküdni a gyerek ölében, még ha a szőrét vagy épp a fülét huzigálják is. Varela kutyái eddig ötven gyereknek segítették átvészelni a kezelést egy Santiago de Chiele-i Egyetem fogorvosi klinikáján, amely alkalmanként 45 chilei pesót fizet a terápiás kutyákért.

Forrás: metro.co.uk

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top