Itt vagy
Kezdőlap > Érdekes > A Google új fejlesztését jelentett be! Hamarosan lehetséges lehet letölteni egy robotba egy elhunyt ember személyiségét!

A Google új fejlesztését jelentett be! Hamarosan lehetséges lehet letölteni egy robotba egy elhunyt ember személyiségét!

Tavaly áprilisban a Google olyan szabadalmat védetett le, amely lehetővé teszi, hogy robotokba töltsük leegy adott ember személyiségét. Így eltávozott szeretteink robottestben tovább velünk maradhatnak.

Sokan kételkedtek abban, hogy a cég valaha meg tudja-e valósítani ezt az ötletet. A Google viszont nem viccel, főleg, ha fejlesztésekről van szó, és idén februárban frissítették a szabadalmat.

A letöltéshez először is az adott ember adatait fel kell tölteni egy felhőbe, és onnan letölteni a robotokba. A gép innentől képes változtatni a hangulatait, reagálni az emberi érzelmekre, felismerni arcokat, és még sorolhatnánk. Ez nemcsak ember és robot, de robot és robot között is működne, így mondjuk az utazásoknál használt robot ugyanazt tudná, mint az otthon használt.

Ahhoz, hogy mindez valósággá váljon, még várnunk kell egy kicsit fejlettebb robotokra, de valószínűleg nem sokáig.

Forrás: Themindunleashed

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top