Itt vagy
Kezdőlap > Állatos > Nem fogod elhinni mit csinált az oroszlánfóka a kislánnyal…

Nem fogod elhinni mit csinált az oroszlánfóka a kislánnyal…

Megdöbbentő esetet örökítettek meg a kanadai Richmond Stevestion kikötőjében, ahol egy termetes oroszlánfóka váratlanul magával rántott a vízbe egy gyanútlan kislányt. A helyiek és a turisták kíváncsian figyelték a közelben úszkáló állatot, mely úgy tűnt barátságosan közelít az őt figyelő emberek felé. Néhányan ételt is dobáltak neki a vízbe, így egyre közelebb merészkedett.

Amikor azonban a kislány leült a móló szélére, a fóka hirtelen kiugrott a vízből és a ruhájába belekapva berántotta a gyereket a vízbe. A kislány egyik rokona azonnal utána ugrott, és sikerült kimentenie, így az ijedtségen kívül nem esett nagyobb baja, de a történtek nagyon megviselték. Az esetről videó is készült:

Andrew Trites, a British Columbia Egyetem kutatója szerint az állat valószínűleg halnak nézte a kislány fehér ruhájának valamelyik darabkáját, és emiatt törtethetett az incidens. A kanadai partoknál gyakran felbukkanó kaliforniai oroszlánfókák nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy emberek etessék őket. Az oroszlánfókák egyébként barátságos állatok, nem szokott előfordulni, hogy emberekre támadnának.

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top