Itt vagy
Kezdőlap > Érdekes > Nem fogod elhinni milyen buszokat tesztelnek Bécsben!

Nem fogod elhinni milyen buszokat tesztelnek Bécsben!

Salzburgban már letesztelték, jövőre pedig Bécs utcáin is láthatóak lesznek azok az önvezető autóbuszok, melyeket buszsofőr nélkül fog üzemeltetni a bécsi közlekedési vállalat (Wiener Linien).

Bécs külvárosában, Aspernben tervezik a buszokat működtetni, a projektet már idén nyáron elkezdik, de csak jövőre helyezik üzembe azt az első két buszt, amit egy francia cég, a NAVYA fog leszállítani az osztrák közlekedési minisztérium részére.

A projektben nem csak a minisztérium és a helyi közlekedési vállalat vesz részt, hanem a Siemens, valamint a TÜV Austria és egy mérnökiroda is, az AIT (Austrian Institute of Technology).

Egyelőre csak 11 utast tud majd szállítani az a két elektromos autóbusz, melyet tesztelni fognak, és mivel csupán két megálló közt fognak csak üzemelni, ezért egyértelmű, hogy a kezdeti cél nem a teljes buszhálózatra való kiterjesztése az önvezető autóbuszoknak, hanem a lakossággal való megismertetése ennek az alternatív, környezetbarát és megbízható közlekedési eszköznek.

Ha azonban az első buszokat jól fogadja majd a lakosság, akkor 2019-re már mindennapos látvánnyá válhatnak az önműködő buszok Bécs utcáin.

Forrás: Futurezone

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top