Itt vagy
Kezdőlap > Ünnepek > Karácsony > Napi karácsonyi recept: mézes puszedli

Napi karácsonyi recept: mézes puszedli

Hozzávalók a mézes puszedlihez:

  • 3 tojás sárgája
  • 12,5 dkg margarin
  • 12,5 dkg méz
  • 1 citrom
  • 1 narancs reszelt héja
  • 20 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 45 dkg finomliszt
  • 4 evőkanál tejföl
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg
  • fél teáskanál őrölt gyömbér

Hozávalók a mázhoz:

  • 25 dkg porcukor
  • 3 tojás fehérje


Mézes puszedli elkészítése:

A margarint és a mézet olvasszuk fel. A tojások sárgáját keverjük össze a porcukorral, a citrom és a narancs reszelt héjával, illetve a fél citrom levével, és a tejföllel. Ezt a masszát a margarinnal összeolvasztott mézhez adjuk, majd ezt követően jó alaposan elkeverjük. A lisztet, a sütőport, és a fűszereket összevegyítjük, és ezt is a masszához adjuk. Jól összedolgozzuk, és egy éjszakára frissen tartó fóliába (folpack) csomagolva hűtőbe tesszük.

puszedli
Másnap kissé összegyúrjuk, és négy rudat formálunk belőle. Egy rudat 8-10 darabra vágunk, egyenként gömbölyítjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és picit lenyomjuk. 160 fokon 10-12 percig sütjük.

A mázhoz a három tojásfehérjét felverjük a porcukorral, beleforgatjuk a puszedliket, és rácsra téve 100 fokos sütőben megszárítjuk.

Forrás

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Top