Itt vagy
Kezdőlap > Egyéb > Mutatjuk a tévéreklámot, amin nagyon kiakadtak a németek! Nagyon ütős videó!

Mutatjuk a tévéreklámot, amin nagyon kiakadtak a németek! Nagyon ütős videó!

Már közel 3 millióan lájkolták azt a német reklámot, amit sokan viszont a túlsúlyosok elleni kampányfilmnek tartanak. Szerinted is olyan sértő ez a kisfilm?

A magyar közönség még 2015 karácsonyán ismerhette meg a német élelmiszeráruház-láncolat, az EDEKA legendás reklámját.

Alig pár napja egy újabb frappáns reklámmal rukkoltak elő a németek, ezúttal azonban korántsem olyan rózsás a tévéreklám fogadtatása, mint másfél évvel ezelőtt.

Az idei reklám az Eatkarus címet kapta, mely egyértelműen a legendás Ikarosz történetére utal, akinek édesapjával egyetemben az volt minden álma, hogy úgy repülhessen, mint a madarak. Ebben még nem is lenne semmi rossz, csak hát a német marketingesek nem számítottak arra, hogy sokan magukra veszik azt a talán rejtett üzenetét a filmnek, miszerint a túlsúlyos emberek állandóan zabálnak, és egyedül ők tehetnek arról, ha kövérek.

Nem a mi feladatunk eldönteni, hogy helyes volt-e ez a marketing-fogás, mindenesetre nem lehet nem hallani a reklám kellemes aláfestő zenéjét (az énekest Ben Kendricknek hívják) melynek angol nyelvű üzenete az, hogy igenis küzdenünk kell az álmainkért.

A reklám főszereplője egy tizenéves fiú, aki annak ellenére, hogy az őt körülvevő emberek nagyon is a földhöz vannak ragadva a szó szoros értelmében, ő kitör abból a körből, ami a szürke, változatosságot egyáltalán nem ismerő étkezést jelenti. A fiú mindenáron meg akar tanulni repülni, és mikor a rengeteg kudarcba fulladt próbálkozása után végre rájön a titok nyitjára, miszerint azzá válunk, amit és ahogy eszünk, követi a madarak példáját, és bogyókkal táplálkozik. A fiú, miután leadott vagy 40 kilót, végül valóra váltja rég áhított álmát, és valóban megtanul repülni. Ezek után döntsétek el ti magatok, mit is akartak mondani ezzel a reklámmal!

forrás

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top