Itt vagy
Kezdőlap > Zene > Mindenki látja – 4 dalos EP-vel jelentkezik A Láma Dalai

Mindenki látja – 4 dalos EP-vel jelentkezik A Láma Dalai


Mindenki látja címmel új, 4 dalos kislemezzel jelentkezett a ska és reggae stílusban utazó A Láma Dalai. A négy trackből egy – amely a Boldog társadalom címet viseli – már ismerősen csenghet a közönség számára, hiszen ez egy régebbi száma a fiúknak, amit viszont még soha sehol nem rögzítettek.

Az egész projekt a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg és félig-meddig egy egységes képet alkot. A zenekartól eddig nem volt megszokott, hogy társadalmi problémákat is érintenek a dalszövegek, de ezen a lemezen ez most valahogy így alakult. Na, nem kell konkrét politizálásra gondolni, de igencsak aktuális minden téma, amellyel foglalkozunk. Talán ahogy idősebbek, (bölcsebbek?) lettünk, már nem csak a poénos, vicces szövegeken volt a hangsúly, hanem komolyabb mondanivalót is mögéjük akartunk csempészni.”

A korongon a ska és a reggae rajongói egyaránt megtalálhatják a szívük és a fülük számára oly kedves stílust. Mint azt a fiúk elmondták ugyanis, zeneileg inkább a reggae felé húznak a dalok, de a Rúgd be a kaput! mindenki számára fogyasztható, populárisabb, ska-s nóta. Utóbbihoz pedig a srácok még egy  videoklipet is összehoztak. Ezzel kapcsolatban elmondták, hogy a klipet az idei LB27 Reggae Camp-en, Cegléden rögzítették , a koncertjük közben. “A környezet ismerős és kedves számunkra, hiszen jó pár éve fellépünk a Camp-en minden évben, a Ladánybene 27-nek és Bodnár Tibinek köszönhetően. Lehet, hogy a címek is magukért beszélnek, de azért mindenkinek ajánlom, hogy kicsit elmélyedjen a szövegekben. Nem biztos, hogy hatalmas megfejtéseket talál a hallgató, de tőlünk egy kicsit mindenképpen szokatlanabb hangvételű lesz ez az anyag.”– ígérik a srácok.

Ha a világbékét nem is hozza el eme kislemez, akad rajta szuper lazulós nóta, s van a dalok között olyan is, amire remekül lehet  bulizni. Összegzés: 5*. Szeretettel ajánljuk mindenkinek.

 

Share Button
Top