Itt vagy
Kezdőlap > Zene > Mindegy hol – kereszttűzben a The Grudge csapata

Mindegy hol – kereszttűzben a The Grudge csapata

The Grudge

A Haverock Közösség által szervezett Haverockerek Tehetségkutató indulói közül másodikként a kőszegi The Grudge csapatával beszélgettünk. A banda a Mindegy hol c. dalával indult:

Kicsit mutassátok be a zenekart!

2016-ban alakultunk, még Szombathelyen, de mára már a székhelyünk Kőszegre helyeződött át. Először ketten indítottuk el a projektet, Mersits András és Rejtő Stefánia. Egy barátunk segítségével találtunk a dobosunkra, Horváth Marcellre egy ideig hármas felállásban nyomtuk. Nem sokkal az első koncertünk után csatlakozott hozzánk Molnár Roland, mint gitáros. Így hát a mostani felállás azóta is: Rejtő Stefánia (gitár), Mersits András (ének, basszusgitár), Horváth Marcell (dob), Molnár Roland (gitár).

Hogyan határolnátok be a stílusotokat?

Többnyire a metal műfajában tevékenykedünk, saját számok terén hatással volt ránk még a hard rock több alfaja is, illetve a dallamosabb heavy metal, de még az egészen lassú tempójú doom is. A célközönség természetesen az, aki értékeli a szerzeményeinket és a feldolgozott számainkat, ha már valaki látszóan örül a koncerten zenekarunknak és jól is érzi magát, az nagyon jólesik.

Hogyan születnek a dalok a ti esetetekben? Hogy néz ki a dalírási mechanizmus?

Többnyire mindenki saját maga dolgoz ki otthon egy-egy riffet, amit aztán megmutatunk egymásnak a terembe és próbálunk közösen kihozni belőle valamit(tovább fejleszteni). Elég sok mindent kell még tanulnunk, hogy jól legyenek felépítve a dalok, de általában, ha elkezdünk együtt játszani, akkor egymást inspiráljuk és bízunk benne hogy ez a kapcsolat meg is marad köztünk. Az igazság az, hogy elég sok fél dalt megírtunk, amit aztán inkább jegeltünk, mert nem éreztük benne a szikrát, de azon a véleményen vagyunk, hogy ezzel is csak fejlődik tovább a dolog. A legfontosabb számunkra az,  hogy minél többet játszhassunk együtt!

Mit kell tudni a Mindegy hol c. dalotokról?

A Mindegy Hol című számunkat közösen írtuk meg, összeülve a próbateremben, de intrója csak később lett, amikor is szerencsénk volt együtt zenélni a Korál volt basszusgitárosával, Scholler Zsolttal. Megtetszett pár riff és hang, amit játszott és az engedélyével felhasználtuk az ötletet saját célra, kisebb módosítással.

Videóklip?

Klip azért nem készült, mert a zenekarnak sajnos egyelőre nagyon ritkán van bevétele, ha van is, akkor  az is inkább csak fogyasztás formájában az adott koncerthelyszínen. A zenekari kasszából nehezen tudtuk volna fedezni a költségeket, így inkább arra gondoltunk, hogy van ennél még ütősebb ötlet is a tarsolyunkban, ami talán megér majd egy klipet. Rajta vagyunk a dalíráson ezerrel.

A The Grudge Facebook oldala:
https://www.facebook.com/pg/thegrudgezenekar/

A The Grudge Instagram oldala:
https://www.instagram.com/grudgeband16/

A The Grudge Youtube csatornája

Share Button
Top