Itt vagy
Kezdőlap > Egyéb > Még, hogy ne Facebook-ozunk sokat?? Ennek a 38 éves nőnek az életét mentette meg egy Facebook poszt.

Még, hogy ne Facebook-ozunk sokat?? Ennek a 38 éves nőnek az életét mentette meg egy Facebook poszt.

A 38 éves brit nő, Becky Hamer talált egy kis gödröcskét a mellén, el is ment vele orvoshoz, de ott azt mondták neki, valószínűleg csak egy kis eltérés, semmi baja. Pedig volt baja, nem is kicsit súlyos, és erre nem más miatt, hanem egy Facebook bejegyzésből jött rá.

becky

Beckynek az volt a szerencséje, hogy a közösségi oldalon rátalált az ausztrál Kylie Armstrong tavalyi bejegyzésére, amiben Kylie fényképpel illusztrálva mutatta meg, milyen furcsa tünetei is lehetnek a mellráknak. Mikor Becky meglátta a bejegyzéshez készült fotót, rájött, hogy az ő gödröcskéi sajnos nagyon is hasonlítanak. A nő úgy nyilatkozott, hogy ha nem olvassa korábban azt a bejegyzést, akkor az orvostól a legnagyobb nyugalommal megy haza, és elfelejti az egészet. Így azonban megijedt, hogy ő is rákos lehet, és újra elment, hogy megvizsgálják – és kiderült, hogy mellrákja van. Mivel korai stádiumban fedezték fel a daganatot, a kezelés sikeresnek bizonyult.

Kylie fényképe az apró kis gödröcskékről

Kylie fényképe az apró kis gödröcskékről

Nem Becky az egyetlen nő, aki a bátor Kylie Armstrongnak köszönheti a rák korai felismerését. A Huddersfield Daily Examiner című újság szerint csak Nagy-Britanniában tíz ilyen nő van, nem is beszélve azokról a más országokban élő nőkről, akik időben elmentek orvoshoz a gödröcskéikkel, ami egyébként a mellrák egy korai, nem tipikus jele.

Bármilyen elváltozást veszünk észre a mellünkön, forduljunk vele orvoshoz, ahol ultrahangos vagy mammográfiai vizsgálattal kiderítik, van-e bajunk!

Forrás: metro.co.uk

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top