Itt vagy
Kezdőlap > Állatos > Már ők is Tindereznek! Táblagéppel keresnek maguknak társat az emberszabású majmok egy holland állatkertben

Már ők is Tindereznek! Táblagéppel keresnek maguknak társat az emberszabású majmok egy holland állatkertben

Képernyőn választhatnak maguknak partnert az emberszabású majmok egy hollandiai állatkertben indult kísérletben, amelynek kezdeti eredményeit ígéretesnek tartják a szakemberek. Az apeldoorni Apenheul állatkertben élő nőstény majmoknak tableten mutatnak fotókat fajbéli hímekről, majd figyelik és kiértékelik a reakcióikat, amelyek alapján megpróbálnak következtetni az érzelmeikre. A táblagépen látott fényképekre a főemlősök olykor közömbösen, máskor erős érzelmekkel, például agresszivitással reagálnak, jelentette be keddi közleményében az intézmény.

bonobo

Fotó: Wikipedia/ Kabir Bakie

A fotók megtekintése után a majmoknak meg kell nyomniuk egy gombot, a kutatók ennek alapján mérik a reakciójukat. Az első eredmények szerint a majmokfőleg olyan fotókra reagáltak, amelyek pozitív érzést kiváltó magatartást, például szexuális aktust vagy kurkászást ábrázoltak. A fotók megtekintése után a majmoknak meg kell nyomniuk egy gombot, a kutatók ennek alapján mérik a reakciójukat. Az első eredmények szerint a bonobók főleg olyan fotókra reagáltak, amelyek pozitív érzést kiváltó magatartást, például szexuális aktust vagy kurkászást ábrázoltak.

Fotó: Wikipedia/Eleifert

orangutan-3 Fotó: Wikipedia/ Julielangford

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓
Share Button
Top