Itt vagy
Kezdőlap > Érdekes > Már 40 éve remeteként él ez az asszony

Már 40 éve remeteként él ez az asszony

Zoe Lucas 67 éves, és már 40 éve egy kanadai szigeten él, egyetlen társasága a sziget élővilága. Ennek ellenére Zoe sosincs egyedül, hiszen mintegy 400 lóval, 300 ezer fókával és 350 madárfajjal osztozik Sable Island szigetén.

Modern női Robinson Crusoe-ként él a 41 km hosszú szigeten, ahol az év 125 napjában köd honol. Annak ellenére, hogy nincs emberi társasága, Zoe Lucas sosincs egyedül, és unatkozni sem szokott. Mindig magával viszi a jegyzetfüzetét és a távcsövét, állandóan feljegyzéseket készít.

A ma már nyugdíjaskorú asszony Halifax-ban élt korábban, és ötvösnek tanult. 21 éves korában járt először a szigeten, még 1971-ben, és első látásra beleszeretett a varázslatos helybe és a szigeten élő vadlovakba, melyek ősei még a 18. században érkeztek a a telepesek hajóival. Sable Island arról is híres, hogy rengeteg hajó szenvedett már itt hajótörést, a legutóbbi eset 1981-ben történt. Állitólag 300 hajóroncs hever a sziget különböző csücskeiben, az Atlanti-óceán temetőjének is hívják ezt a különleges szigetet.

Zoe Lucas a meteorológiai állomás munkatársaival dolgozik együtt, tehát nem szokott el teljesen az emberek társaságától, és azért néha Halifaxba is ellátogat. Mivel azonban a szigetet csak hajón vagy repülővel, illetve helikopterrel lehet megközelíteni, Lucas asszony valódi remeteként él a szigeten, melyet 2013-ban nemzeti parkká nyilvánítottak. Az asszony mindaddig a szigeten szeretne maradni, amíg csak lehetséges. Robinson Crusoe-val ellentétben ő nem kívánkozik vissza az emberek közé.

 

 

Forrás: Dailymail

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top