Itt vagy
Kezdőlap > #LOL > Levegőbe repített egy ausztrál szörföst a rátámadó hatalmas cápa

Levegőbe repített egy ausztrál szörföst a rátámadó hatalmas cápa

A Föld legszerencsésebb emberének nevezte barátja azt a szörföst, akit a múlt héten ért cápatámadás Ausztrália keleti partjainál. A szörfdeszka felfogta a félelmetes ragadozó támadásának erejét, így a férfi enyhébb sérülésekkel megúszta.

Forrás: Wikimedia Commons/ Pterantula

A 35 éves Abe McGrathIlukánál, Új-Dél-Wales északi partvidékén szörfözött, amikor megtámadta egy 3,5 méter hosszú fehér cápa. A rendőrségi közlemény szerint a cápa a víz alól rontott neki a deszkának, ami nagyot csattant, a rajta fekvő szörfös pedig a levegőbe repült, majd a vízbe esett. A cápa aztán még körözött egy kicsit az áldozata körül, de később elúszott. A szörfösnek sikerült a deszkába kapaszkodva a partra jutnia, ahol a barátja sietett segítségére és vitte kórházba.

Forrás: Instagram/Brickson

A cápa fogai eltépték a szörfös ruháját és a csípőjét is felsértették, de a sebesülés ellátása után még vasárnap éjjel hazamehetett a kórházból. Barátja szerint ha McGrath nem feküdt, hanem ült volna a szörfdeszkán, biztos leharapta volna a lábát a cápa.

Forrás: Amber Hopkins

Két hete egy 37 éves szörfös menekült meg hasonló módon egy három méteres fehér cápa támadásától Ausztrália délkeleti partvidékén. A ragadozó fogai a deszkát marcangolták szét, a férfi pedig csupán felszíni sérülésekkel megúszta a veszélyes találkozást.

Forrás: Wikimedia Commons/ PLOS/Fallows C, Gallagher AJ, Hammerschlag N

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓
Share Button
Top