Itt vagy
Kezdőlap > Zene > Lazuljál – Nyarat idéző új dallal jelentkezett a Mango Blitz (interjú)

Lazuljál – Nyarat idéző új dallal jelentkezett a Mango Blitz (interjú)

Az ízig-vérig  a nyárra-emlékeztető slágerek laza, chill-es világát idéző slágergyanús szerzeménnyel búcsúztatja az októbert a Mango Blitz. A csapattal ennek apropóján beszélgettünk.

Honnan jött az ötlet, hogy ebben a zimankós késő őszben egy ilyen habkönnyű, nyarat idéző kellemes dallal gyertek ki?

Én örülök, ha kellemes és habkönnyű jelzőkkel illeted a dalt,mert  összességében ez egy nem titkolt szándék, hogy pozitív  élményű csengése legyen dalainknak, bár a szövegben van egy kis keserédes, szerelmi cívódás. A nyárral sem jársz messze az igazságtól, mert az első verziók még akkor keletkeztek.Igazából ennek a dalnak a megszületése kicsit szappanoperásra sikerült.Aznap éppen alkotói session napot tartottunk és egy kis nézeteltérésünk volt Earnie-vel, a producerünkkel   – dehát hiába munka kapcsolat,melyik kapcsolatban nincs ilyesmi, nem igaz?  Mikor már majdnem otthagytam csapot-papot, Earnie elkezdett zongorázni,amire jött a dallam ötlet, sőt legelőször egy fütty melódia – ami azóta egyébként ki is került a végleges verzióból – majd egy demó ének is került rá. Már előtte eldöntöttük, hogy megpróbálunk külső szövegíróval dolgozni, így találtunk rá Hujber Szabolcsra,  aki többek között Péterffy Bori & Love Band-nek, Margaret Islandnek írt már szövegeket.) A végleges szöveg egy picit még finomodott, Szabi érdekes és új megközelítésbe helyezte szövegével dalunk aminek kifejezetten örülök, nem vagyok a változatosság ellen.Tudvalevő, hogy a vokálozast mi házon belül oldjuk meg, itt megemlíteném Szegedi Timi énekes társam, aki szintúgy közreműködött a dal létrejöttében.

Milyen volt az alkotói folyamat?

Ennek a dalnak a megszületése kicsit szappanoperásra sikerült.Aznap éppen alkotói session napot tartottunk és egy kis nézeteltérésünk volt Earnie-vel – a csapat producerével, a szerk. – dehát hiába munka kapcsolat,melyik kapcsolatban nincs ilyesmi, nem igaz?!Mikor már majdnem otthagytam csapot-papot, Earnie elkezdett zongorázni,amire jött a dallam ötlet, sőt legelőször egy fütty melódia (ami azóta ki is került a végleges verzióból ) majd egy demó ének is került rá.

Készültök még valami nagy dobással az év hátralévő részében?

A Lazuljál c. számhoz épp készül egy vidám, városi videó, emellett jelenleg 2 új megjelenő dalon is dolgozunk. Jelentkeztünk egy dalversenyre is, aminek a  nevezési határideje 2018.november 8., de erről jelen pillanatban  már csak a babonából sem mondanék többet, hiszen a szerencsének is mellénk kell majd szegődnie.

Köszönöm szépen az interjút!

Share Button
Top