Itt vagy
Kezdőlap > Érdekes > Ki lopja el a Karácsonyt? Magunk adtuk oda?

Ki lopja el a Karácsonyt? Magunk adtuk oda?

Ki lopja el a Karácsonyt? Magunk adtuk oda?

Hamarosan itt a “szeretet ünnepe” – tudjuk még egyáltalán, hogyan kell megünnepelni? Ki lopta el a karácsonyt? Vagy mi magunk mondtunk le róla? Fel lehet támasztani!

.

Vendégszerzőnk, Seneca írása

Tudjátok, volt az az eset. Igen a televíziókkal. Összeverekedtek az emberek, hogy olcsóbban tudjanak ajándékot tenni a fa alá. Igen, összeverekedtek, hogy méltón tudják megünnepelni Jézust és a szeretetet.

Meg tudjátok, volt az a közel-keleti házaspár, akik szerettek volna menedékre találni, de senki se engedte be őket. Az országukban idióták kormányoztak és miattuk kellett vándorolniuk. Népszámlálás vagy bombázás vagy mittudoménmi. Pedig az asszony állapotos volt. És kínjukban istállóban kellett megszülnie. Valami Ioseph és Maria. Lehet, hogy szírek. Vagy zsidók. Igen, mocskos zsidók.

Hallottátok, hogy a KERESZTÉNY és DEMOKRATA és a NÉPET képviselő párt egyik tagja szerint ha a rohadt liberálisok mondják, hogy a borsodi gyerekeknek kéne enni adni a karácsonyfa alatt, akkor az hülyeség? Még jó… Egyébként meg akinek nincs semmije, az annyit is ér- mondta Lázár! “Barátunk, Lázár, nagyon beteg” – mondta Jézus.

Jön a Reszkessetek betörők! Pont most 25 éves a film, tudtad?Macaulay Culkin (az akkori cuki kisfiú) pedig kint van a drogelvonóról – mind örülünk a hírnek.

Nincs itt Karácsony, mert itt nincs szeretet. Ellopták tőlünk, sokan maguk adták oda. Hogyan ülhet le terített asztalhoz és mehet el éjféli misére az, aki két hónapja még örvendezett a migránsok halálának? Hogyan ülheti meg a SZERETET ünnepét az, aki csak magát szereti?

Akarsz igazi Karácsonyt látni? Menj el Székelyországba. Menj el a kis, földszegény falvakba, ahol az emberek megajándékozzák, nem hergelik egymást. Ahol nincsen jobb és bal, csak sógor és koma. Ahol a román és a magyar favágó együtt döntenek százéves fákat és isznak rá igazi pálinkát.

Menj vissza nagyszüleid idejébe, amikor a porrá bombázott Budapesten 1945 karácsonyán családok egyesültek, ki a halál-, ki a munka-, ki a hadifogoly-táborokból. Amikor egy almát vágtak négy felé, de jól lakott vele a család. Pedig ma hét fogás után is éhezünk. Menj el oda gondolatban, mert ott még volt ünnep.

Nézz bele egy gyerek szemébe és hidd el egy kicsit, hogy igenis van télapó. És hogy a Télapó nem ad kevesebbet a zsidónak, a migránsnak, a romának, a melegnek, a fideszesnek, a liberálisnak és a jobbikosnak sem.

Mert AKKOR lesz karácsony. És akkor pont nem fog érdekelni a fekete péntek meg a teszkóstévé meg a reszkessetekbetörők.

Talán át fogsz kopogni a szomszédba egy pálinkával és meg tudjátok beszélni, amit már évek óta nem. Talán fel fogod hívni anyádat, akit már évek óta nem. Talán átgondolod azt a rengeteg gyűlöletet és félelmet, amit már évek óta nem.

És akkor az tényleg a szeretet ünnepe lesz.

Akkor tényleg megérkezik erre a világra a Kis Jézus.

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top