Itt vagy
Kezdőlap > Celeb > Keanu Reeves – Hollywood egyik legszerényebb színésze

Keanu Reeves – Hollywood egyik legszerényebb színésze

Sokakkal ellentétben a sikeres hollywoodi színész igen szerényen él, annak ellenére, hogy megengedhetné magának a fényűzést. Ő mégsem teszi, inkább másokon segít. Ismerjük meg Keanu Reeves történetét.

Keanu Reeves 1999-ben a Mátrix filmeket követően vált igazán híressé. Azelőtt élete egyáltalán nem volt fenékig tejfel, sőt szörnyű tragédiák nehezítették életét.

Három éves volt, amikoraz édesapja otthagyta a családot. Néhány évig még tartotta a kapcsolatot fiával, de mikor hivatalosan kimondták a válást, a fiatal Keanu, édesanyjával együtt elköltözött a városból, így a fiú, és az édesapja közti kapcsolat végleg megszakadt.

Ez nagy törést jelentett a kisfiú számára. Még a nevét is édesapjától kapta, a hawaii emberek szerint a keanu szó hűsítő hegyi záport jelent.

A tanulással is nehézségei akadtak Keanunak, hiszen diszlexiával küzdött, ezért kamaszkorában többször is iskolát váltott. A középiskolát így sosem fejezte be, és le sem diplomázott. Ennek ellenére ma is nagy könyvfaló, imád olvasni, új dolgokat megtanulni.

Keanu fiatal éveire nem a biztonságérzet, a nyugalom, hanem sokkal inkább a bizonytalanság volt jellemző. Ezt az is tetézte, hogy szörnyű tragédiát kellett átélnie, mikor a 23 éves Keanu legjobb barátja, River Pheonix drogtúladagolásban elhunyt.

“Fantasztikus ember és csodás színész volt. Nagyon jól kijöttünk, borzasztóan hiányzik, sokat gondolok rá”– nyilatkozta.

1998-ban Keanu találkozott Jennifer Syme-el. Kis idő után egymásba szerettek, és 1999-ben Jennifer teherbe esett, de a terhesség nyolcadik hónapjában a kislány halva született. Ez a tragédia véget is vetett a kapcsolatuknak, és ami még szörnyűbb, 18 hónappal később Jennifer autóbalesetben meghalt.

2006-ban Keanu Reeves így nyilatkozott a Parade nevű lapnak:

“A fájdalom súlya alatt más emberré formálódsz. Ez egy olyan lecke, amelyet mindnyájan megtanulunk életünk során.”

A sorscsapások, tragédiák ellenére Keanu nem omlott össze végleg, ehelyett a lelki megerősödés, fejlődés útjára lépett. Filmszerepeket vállalt, amelyek szép lassan meghozták számára az anyagi biztonságot is.

Ő mégsem a fényűzést választotta, hanem Hollywood egyik legadakozóbb, legnagylelkűbb sztárjává vált. Már a Mátrix-filmek forgatása előtt is több millió dollárt adományozott, amit inkább a film vizuális elemeire költöttek, és ha ezt nem teszi meg, talán a filmek nem is hoznak ekkora sikert.

A családjáról sem feledkezett meg, hiszen mikor megtudta, hogy anyagi problémával küzdenek, karácsonyra 20 ezer dollárral segítette őket. Emellett a filmes karrierjében is a legjobbra törekszik, hiszen mindig igyekszik mindenkinek a nevét megtanulni, akivel együtt dolgozik, és még a takarító, vagy kisegítő személyzettel is nagy alázattal, tisztelettel beszél, viselkedik, nem fölényeskedik senkivel.

“Néha annyira el vagyunk foglalva az életünkkel, hogy nem vesszük észre a körülöttünk lévő sok pozitívumot.

Úgy élünk, akárcsak a zombik. Inkább figyeljünk oda a környezetünkre, köszönjünk az utcán sétáló embereknek, mosolyogjunk rájuk, segítsünk nekik, ha bajba kerülnek.

Azt kevesen tudják rólam, hogy pár évvel ezelőtt még depresszióval küzdöttem. Erről senkinek sem beszéltem. De meg kellett találnom azt az erőt, amely kimozdított ebből az állapotból.

Az, aki távol tartott az örömöktől, boldogságtól, az én magam voltam. Tanuljuk meg, hogy minden nap ünnep. Nem biztos, hogy holnap is felkel a nap, ezért ünnepeljünk most!”

Szívén viseli leukémiás lánytestvérének sorsát, fizeti a kezeléseket és pénzzel támogatta az ezzel kapcsolatos kutatásokat is.

Annak ellenére, hogy Keanu Reeves százezreket keres (dollárban), tömegközlekedési eszközök segítségével közlekedik. Abszolút szerényen, visszafogottan él.

Share Button
Top