Itt vagy
Kezdőlap > Ünnepek > Karácsony > Karácsonyfa süti

Karácsonyfa süti

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 2 tojás
  • 60 g cukor
  • 180 g tej
  • 30 g vaj
  • 1 csomag száraz élesztő

Töltelék:

  • Nutella
  • 2 evőkanál tej

Elkészítés:

keverjük össze a lisztet az adjuk élesztővel és a cukorral , és vájjunk egy lyukat a tészta közepén , adjuk hozzá az enyhén felvert tojást, majd adjuk hozzá lassan a tejet és az olvasztott vajat, dolgozzuk össze annyira, hogy egy lágy állagú tésztát kapjunk. Kelesztő tálban langyos helyen kelesszük, míg a térfogata a duplájára nem nő.
Osszuk a tésztát 4 egyenlő részre ,hajtogassuk háromszögekre , a háromszögeket nutellával kenjük , és egymást fedve hajtogassuk a tepsibe az ábrán látható módon. ha behajtogattuk a nutellával kent háromszögeket, még vagy 30 percig hagyjuk kelni, majd a tetejét bekenjük langyos tejjel, és sütjük körülbelül 15-25 percen át 180 – 200 °-on.

Share Button
Top