Itt vagy
Kezdőlap > Zene > Ishimura – Új klip ZeroDay-től (interjú)

Ishimura – Új klip ZeroDay-től (interjú)

Ishimura címmel új, a Deadspace nevű játékon alapuló videóklippel jelentkezett a győri ZeroDay csapata. A klipről annak szerzőivel beszélgettem.

Milyen volt az alkotói folyamat, hogy születtek a dalok?

Igazából ahány szám, annyiféleképpen. Van amelyiket közösen próbateremben, van amelyiket csak a csapat egy része, vagy éppen egy ember írta. A kész demókat utána mindig bedobjuk a közösbe és finomítgatjuk. Nagyon jól és hatékonyan tudunk így működni, hogy mindenki véleménye/stílusa hozzáad a számokhoz.

Miért éppen az Ishimura c. dalhoz készült klip?

 Mindegyik dalhoz lesz valami vizuális anyag, hogy jobban megfogja a hallgatóságot. Sokkal hatékonyabb egy zene ha egyszerre több érzékszervre hat, emiatt készítünk mindegyikhez valami kisebb nagyobb volumenű kísérőt. A következő klipünk például ilyen rajzolt képregényformájú, animációs téma lesz.

Honnan jött az ötlet, hogy a Dead space játékon alapuljon a szám?

Spontán ötlet volt, viszont nagyon jó párhuzamot lehet vonni a Dead Space világa és a saját világunk kegyetlensége között, szóval elsőre lehet nem feltűnő, hogy a szöveget igazából a mi világunkra is át lehet adaptálni. Az egész albumra jellemző, hogy nem egyértelmű mire gondolunk. Okoz egy kis fejtörést, ami arra készteti a közönséget, hogy meghallgassa/nézze még egyszer az anyagunkat. Ugyanakkor a klippekben is számos ún. “easter egg”-et rejtettünk el, amik utalnak a következő vagy éppen az előző történetekre. Szinte mindennek jelentősége van. Ez az, amire nagyon  rágyúrtunk az album hangi- és képi anyagaival.

Fotó: Insigno Studio – https://www.facebook.com/insigno.hu/?ref=br_rs

Share Button
Top