Itt vagy
Kezdőlap > Zene > Ime a FINA 2017 Budapesti Vizes Világbajnokság hivatalos dala

Ime a FINA 2017 Budapesti Vizes Világbajnokság hivatalos dala

Ma délután elindult a 2017-es, hazai rendezésű, budapesti vizes világbajnokság: az eredmények a napokban folyamatosan érkeznek majd,  a FINA vizes vb hivatalos dalát viszont már kihirdették a magyar szervezők. A dalt Kozma Kata és Sebestyén Áron szerezték, a magyar szöveget Iván Szandra jegyzi, a hangszerelés pedig Medix produceri közreműködésével készült.A dalt egy pályázat keretében választották ki, a sikerről Sebestyén Áronnal beszélgettem.

Hogyan született a dal?
A dalról szóló pályázatról a Tom-tom kiadó révén értesültem és úgy gondoltam érdemes lenne megpróbálkozni egy dallal. Már körülbelül egy éve szeretnénk Kozma Katával együtt dolgozni, de a legutóbbi Artisjus díjátadón találkoztunk csak először és azóta nem adódott alkalom a közös munkára. Katával rekord idő alatt és nagyon jó hangulatban megszületett a dal és az esélytelenek nyugalmával beküldtük a szerzeményt.
Mit éreztél amikor kiderült az eredmény?
Mikor kiderült, hogy mi nyertük a pályázatot én egy kenu túrán voltam a Mosoni Dunán. Így egy egésznapos evezés és nagy izomláz közben tudtam meg, hogy mi nyertünk. Gyors sátor bontás és egy zuhany után siettem Budapestre, hogy véglegesítsük a dalt és elkészüljön a keverés és a mastering, melyet Los Angelesben készített Jett Galindo a La, La Land Oscar-díjas hangmérnöke. Nagyon örültem, hogy a mi dalunk nyert és izgatottan vártam, hogy milyen fogadtatást kap majd a hallgatóktól.
Share Button
Top