Itt vagy
Kezdőlap > Zene > Ifjú titánok az ÖRÖM A ZENE fesztiválon: bemutatjuk az AŽUR zenekart

Ifjú titánok az ÖRÖM A ZENE fesztiválon: bemutatjuk az AŽUR zenekart

2017.október 6-án, pénteken a budapesti HUNGEXPO F csarnokának területén megrendezett ÖRÖM A ZENE tehetséggondozó fesztivál keretében több amatőr hazai  zenekar is lehetőséget kap arra, hogy bemutatkozhasson egy szélesebb közönség előtt. Ezen zenekarok közül szemezgetünk. Elsőként az AŽUR budapesti alternatív rockzenekart mutatjuk be olvasóinknak. A csapat énekesnőjével, Baka Rebekával ültünk le beszélgetni.

Kérlek, mindenekelőtt mutasd be a csapatot! Mit lehet rólatok tudni? Mióta vagytok együtt? Mindig ebben a felállásban játszottatok?

Milyen zenét játszotok?

Másfél éve volt közösen az első próbánk, azóta túlestünk tagváltáson is, akik viszont
kitartóan, teljes gőzzel megyünk:
Baka Rebeka– ének
Bakos Attila– basszusgitár
Bakor Zita– zongora
Miklós Dávid– gitár
Prommer Patrik– dob

 Honnan jött a nevetek? Ha jól sejtem, olyan szlávos kicsengésű…

A nevünk azt jelenti: csipkekötés. Nem volt szándékos, csak felmerült az ötlet, hogy legyünk ,,PIROS”- én azt gondoltam, hogy legyünk inkább ,,AZUR”. A haček felkerülése annak köszönhető, hogy csehül tanulok, és szeretem, hogy ez meglágyítja a mássalhangzókat. Ahhoz hasonlítanám, ahogy a szövegeket próbáljuk a zenénkkel egy kicsit könnyedebbé tenni.

Mit gondolsz, kik azok, akikhez leginkább szól a ti zenétek? Ki a célközönség?

Az áhított célközönség természetesen mindenki (is), de nem különösebben szabtuk meg, hogy kik hallgathatnak minket. Szerintem leginkább azok, akik tudnak azonosulni a történeteinkkel.


Hogyan születnek a dalaitok?

A dalok zenei részét közösen írjuk, az ezzel való legnagyobb munkát a Zita végzi.  A szövegeket én írom és az ihlet pedig minden, ami velem történik vagy a környezetemben, és engem megérint mélyebben. Ez nem mindig jó, de azzal, hogy írok róluk, majd aztán ezeket el is énekelhetem, segít a feldolgozásban és remélem, hogy másoknak is. Azt hiszem a szaknyelv ezt egyfajta művészetterápiának nevezi.

Mit jelent számotokra a pénteki rendezvény? Mivel, hogyan készültök a nagy napra? Van valami rituálétok, babonátok, különösebb szokásotok fellépések előtt?

Nagy lehetőséget a világhír felé! Szerintem minden kezdő zenekarnak erős löketet ad egy ilyen esemény ahhoz, hogy megmutassa magát, és magából is a legjobbat. Mármint nem csak a barátoknak, hanem a szakmának is. Emellett pedig terepszemlét tarthatunk, hogy mi a helyzet a többiekkel. Nem feltétlenül az időpont jelenti a legnagyobb kihívást, inkább az, hogy az összes koncentrációt és energiát ebbe a 3 dalba kell beletenni. Olyan ez, mint egy sprint a hosszútáv-futónak. Nagyon várjuk, és reméljük, hogy nem hiába a korai kelés.
Addig is hallgassatok minket szeretettel…

 

Share Button
Top