Itt vagy
Kezdőlap > Hírek > Hihetetlen átverés: egy szegedi férfi földönkívülinek adta ki magát, és milliókat csalt ki

Hihetetlen átverés: egy szegedi férfi földönkívülinek adta ki magát, és milliókat csalt ki

A Szegedi Ítélőtábla nyolc és fél év börtönbüntetést rótt ki arra az 54 éves férfira, aki 400 millió (!) forintot csalt ki hiszékeny áldozataiból azzal, hogy idegen lénynekadta ki magát.

Az egyéni vállalkozóként dolgozó férfi 2000-ben költözött Szegedre, s onnantól kezdve 12 éven át hitegette a környezetét. Folyamatosan hazudott a munkájáról, jövedelméről, befektetéseiről mindenkinek, hol bányásznak adta ki magát, hol a falusi turizmus felélesztőjének, hol régiségekkel kereskedett, máskor játékgépeket üzemeltetett.

Mindenkitől pénzt kért, vagy követelt, sokakat teljesen a szegénységbe taszított. Aki nem fizetett, azt akár meg is verte. Áldozatai zöme fogékony volt a spirituális világra, a férfi pedig ezt kihasználva azt hazudta nekik, hogy földön kívüli erőkkel áll kapcsolatban. Hosszú életet, gyógyulást ígért, cserébe pedig hol pénzt kért, hol pedig különböző próbákat teljesíttetett az emberekkel. Szerencsére a rendőrök végre elkapták, de az ítélet az ügyész időkérése miatt még nem jogerős.

Forrás: 24

Ha tettszett, ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top