Itt vagy
Kezdőlap > #LOL > Hideg a kávé és be is van zárva: A tömeggyilkos Breivik ellen nyert a norvég állam

Hideg a kávé és be is van zárva: A tömeggyilkos Breivik ellen nyert a norvég állam

Másodfokon a norvég állam győzött a bíróságon, miután a tömeggyilkos Breivik beperelte őket a rossz bánásmód miatt. A 77 embert megölő Breivik azért perelt, mert magánzárkában tartják, embertelenül és megalázó módon bánnak vele, például hidegen szolgálják fel a kávéját. Elsőfokon Breivik nyert, de most a fellebbviteli bíróság másodfokon kimondta az utolsó szót.

2017 január 10, a tárgyalóteremben Breivik még mindig neonáci karlendítéssel hívja fel magára a figyelmet.

A döntés szerint egyáltalán nem sértik meg az emberi jogait azzal, hogy elszigetelik a többi rabtól egy háromhelységes, 30 négyzetméteres, fürdőszobával, számítógéppel, DVD-lejátszóval, és edzőteremmel felszerelt (!) magánzárkában, sőt, Breivik még jobb körülmények közt is él, mint a többi fogvatartott. Az elzárásra egyébként azért van szükség, hogy egyrészt a rabok ne bántsák őt, másrészt hogy a tettét cseppet sem bánó, náci karlendítésekkel figyelmet hajhászó tömeggyilkos ne tudja terjeszteni rabtársai között őrült nézeteit, vagy ne tudja bántani őket. A perben Breivik ügyvédje azt állította, a férfi pszichológiai állapotán csak tovább ront a magánzárka – nekünk csak az lenne a kérdésünk, hogy lehet ezen még rontani?!

Breivik ügyvédje bejelentette, hogy tovább viszik az ügyet a norvég legfelsőbb bírósághoz, és ha kell, az Emberi Jogok Európai Bíróságához is benyújtják az ügyüket. Mi azért reméljük, nem járnak több sikerrel, mint most….

Forrás: Reuters

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top