Itt vagy
Kezdőlap > Egyéb > A hét legmeghatóbb videója, nem bírod ki könnyek nélkül: az Alzheimer-es édesapa valami nagyon fontosat tanít a fiának

A hét legmeghatóbb videója, nem bírod ki könnyek nélkül: az Alzheimer-es édesapa valami nagyon fontosat tanít a fiának

Még 2007-ben készült ez a görög rövidfilm, melynek címe: Mi az? (“Τι είναι αυτό”), most azonban újra felfedezte magának az internet, hiszen a mondanivalója azóta sem veszített aktualitásából.

A film elején egy teljesen szokványos jelenetet mutatnak be: egy idős édesapa és már felnőtt fia kinn ülnek a kertben a padon, egyszerre élvezik a nyári napsütést és az ősöreg fa hűs árnyékát. A fiú újságot olvas, vagy csak szeretne olvasni, hiszen apja félpercenként közbeszól, nem hagyja, hogy fia belemélyedjen az újságcikkbe. Az idős bácsi mindig ugyanazt a kérdést teszi fel, melyre aztán fia mindig ugyanazt a választ adja:

– Mi az ott?

– Egy veréb.

A különbség csak az, hogy a fiú válaszai egyre türelmetlenebbek, míg végül a fiú megunja az értelmetlen kérdéseket és a még értelmetlenebb válaszokat, majd kikel magából:

– Egy veréb, egy veréb! Hányszor mondjam még?! Hát nem érted?!

Erre az apa nem válaszol semmit, csak bemegy a házba, és előkotorja a több évtizede írt naplóját. Bevillant neki egy régi emlék, amit aztán fel is olvas a fiának:

“Egy veréb odajött hozzánk, és a fiam összesen 21-szer kérdezte meg tőlem, hogy mi is az valójában. Mind a 21 alkalommal ugyanazt válaszoltam neki türelmesen: ‘Egy veréb.’ Majd megöleltem őt, egyfajta játéknak fogtam fel a dolgot. Nem lettem mérges, hiszen olyan ártatlan ő még!”

Forrás: 3nz

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button
Top