Itt vagy
Kezdőlap > Érdekes > Karácsonyi szívmelengető: egy taxis, aki ingyen hazaviszi a kórházból a rászoruló gyerekeket

Karácsonyi szívmelengető: egy taxis, aki ingyen hazaviszi a kórházból a rászoruló gyerekeket

Karácsony közeledtével sokakban feljön a gondolat, hogy segíteni vágynak embertársaikon. Van, aki élelmet visz a helyi segélyszervezeteknek, akad, aki a menhelyeken élő állatok sorsát igyekszik szebbé tenni,mások hajléktalanokon segítenek, vagy épp a kórházban ünneplő gyerekek napjait próbálják elviselhetővé tenni.  A jelenleg taxisként dolgozó Berinszki Zoltán korábban mentősként rengeteg emberi tragédiát látott, s így karácsonytájt minden évben próbál segíteni a  bajba jutott családoknak. Ebből a gondolatból jött az ötlet, hogy hogy aktívan, ténylegesen tenni szeretne valamit azoknak, akiknek nehéz sorsot “osztott” az élet.” Minden évben próbálok segíteni bajba került családoknak, mint például 2 éve a forráskúti meggyilkolt lány családjának is. Láttam mentősként nagyon sok gyermeket a klinikán szomorúan, egyedül nézni,talán kereste a szüleit testvérét, angyalát aki hazarepíti.”

Innen jött az ötlet, hogy segíteni szeretne. Az ötletet pedig elhatározás követte. “Célom, hogy akár csak egy napra is el tudjam feledtetni a sok fájdalmat, amit egy kisgyerek át él egy egészségügyi intézményben.”. Mint mondja, persze a szülőkről sem szabad megfeledkezni.Hisz nekik is legalább úgy fáj gyermekük távolléte.

Mint mondja, munkája arra is rádöbbentette, hogy sajnos az országban vannak szerényebb körülmények közt lévő családok,akiknek komoly anyagi megterhelést jelent a gyermekük hazajuttatása. Ugyanígy egy tartós betegség is nagyon komolyan igénybe veszi a családok egzisztenciáját, akinek nagy megterhelést jelent az oda-vissza utazás. Mint mondja, így jött az ötlet, amit  – ahogy fogalmaz – csak úgy “ellőtt” a Facebookon, 2016. december 5-én.

“Alig egy pár órával később jelentkezett egy taxis kollégám, hogy csatlakozna a kezdeményezéshez. Így indult. Aztán a kezdeményezés már a legelső napon 300 megosztást kapott, majd pár nap alatt már majdnem 4000 megosztásnál tartottunk.”Rengeteg privát üzenetet kapott, amelyekben   civilek jelezték felé, hogy ők is szeretnének csatlakozni.Megfogant egy ötlet, majd született egy Facebook-csoport, amelyhez sorra csatlakoztak az egykori és mai érintett szülők. “Ha valakik, hát ők azok, akik igazán, tiszta szívből átérzik a dolgok és a kezdeményezés súlyát, ők pedig hozták az ismerőseiket, barátaikat.”
Berinszki Zoltán azt is elárulta, tudomása szerint eddig 14-megye csatlakozott , akire még várunk Szolnok, Veszprém, Heves, Győr-Moson-Sopron, és Békés megye.
Fontosnak tartja, hogy megírjam, mindenki ellenszolgáltatás nélkül teszi mindezt. “Nem áll módunkban semmit elfogadni, ill. amit elfogadunk, egy ölelés, esetleg egy puszi, és még egy fotó. Ez a mi ajándékunk!”
Így jutott el a hír több magazinhoz. Mit is tehetnénk még hozzá a fentiekhez?!Sok ilyen példaképre lenne szükség kis hazánkban!
Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Top