Itt vagy
Kezdőlap > #LOL > Hat trükk, ami mintha megszegné a fizika törvényeit

Hat trükk, ami mintha megszegné a fizika törvényeit

Olyan trükköket mutatunk, amik nagyon egyszerűek, ám első látásra olyan, mintha szembemennének a jól ismert fizikai törvényszerűségekkel: (Magyarázatok a képek alatt.)

A tömlőt csatlakoztatták egy hangszóróhoz, ami ugyanolyan ütemben vibrál, ahogy a kamera fényképeket készít – így agyunk úgy látja, mintha spirál alakban folyna a víz

Mintha a láng utazna a gyújtó és a kanóc között. Amikor gyertyát gyújtunk, a meleg egy kicsit párologtatja a viaszt. Ha elfújod a gyertyát, a párolgó viasz ott marad a levegőben, és ha hő forrását még időben odatartod, akkor újragyújtja a gyertyát.

Szükséged lesz egy lemezjátszóra, denaturált szeszbe áztatott pamutkendőkre, egy lyukacsos hálóra és egy leveses edényre, hogy ilyen tűztornádót hozz létre.

Otthoni kipróbálásra nem ajánljuk, mert a kísérlet során az illető kezét mosogatószerrel, vízzel kevert butángázba mártják, majd meggyújtják. A gáz elég, miközben a kéz sértetlen marad.

Ahhoz, hogy a golyó ne gyorsuljon fel, a belsejébe sűrű folyadékot zártak (akár mézzel is ki lehet próbálni).

Állíts égő gyertyát egy színezett vízzel telt tányérba! Fed le egy pohárral, s az odabent megemelkedő hőmérséklet és nyomás úgy próbál kiegyenlítődni, hogy felszippantja a vizet.

Forrása:iflisience

Ha tettszett ne felejtsd el megosztani! ↓ ↓ ↓

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Top