Itt vagy
Kezdőlap > Zene > Ha vége van – új klip Bagatelltől

Ha vége van – új klip Bagatelltől

Bagatell

Fotó: Kovács Dávid – https://www.facebook.com/kovacs.david.9

Új klippel jelentkezett nemrégiben a szombathelyi Bagatell zenekar. A banda tagjaival ennek apropóján ültünk le beszélgetni.

Hol forgattátok a klipet?

A klipet egy több, mint 100 éves épület padlásterében forgattuk, amely ez eredeti állapotában maradt meg. Már az elején több ötletünk volt a helyszínt illetően, a dal hangulatához ez bizonyult a legjobbnak. A forgatás reggeltől estig zajlott, hogy a fényviszonyok változása is szerepet kapjon a képi világ megteremtésében. A klip operatőre és vágója Kaczmarski Ágnes volt, aki érezte, hogy milyen formában szeretnénk a közönség elé tárni a dalt.

Mit kell tudni a dalról?

Már régebben született, kihagyhatatlan része egy Bagatell-koncertnek. Bár samplerrel indul, a mai trendekkel ellentétben inkább egyszerű szerkezetű, hangzása a klasszikus slágereket idézi. Szövegét tekintve olyan kérdéseket feszeget, amelyeket talán jobban szem előtt kellene tartanunk az életben.

Milyen volt az alkotói folyamat?

Az alapötletet és a szöveget Buús Gábor hozta, amelyet a próbák során csiszoltunk véglegessé közösen a zenekar többi tagjával. Egyike azon dalainknak, amely nagy egyetértésben nyerte el végső formáját. Minden alkalommal amikor eljátsszuk, az utolsó akkord után egy kicsit megáll a levegő, ez talán nem lehet véletlen.

Kaczmarski Ági, a klip vágója és operatőre hogy került a képbe? Milyen volt a  közös munka?

Ágival egy közös ismerősünk ajánlása útján kerültünk kapcsolatba, majd több személyes találkozót követően közösen készült el a videó koncepciója. A forgatás Ágnes vezényletével jó hangulatban, gördülékenyen haladt. A helyszín előkészítésére is nagy figyelmet fordított, több kameraállásból, többféle világítással rögzítette a képeket.

Milyen terveitek vannak még az idei évre? Számíthatnak esetleg egy új lemezre a rajongók? Illetve időben egy kissé távolabbra tekintve: van már valami konkrétabb tervetek pl. a nyárra, a fesztiválszezonra?

Tavaly ősz óta egy kis szünetet tartottunk, most ezzel a klippel szeretnénk visszatérni. A tavaszi és nyári koncertek még egyeztetés alatt állnak, így ezekről konkrétumot nem tudunk mondani jelenleg, de a facebook oldalunkon mindenképp jelezni fogjuk a későbbiekben. (https://www.facebook.com/bagatellzenekar) Nagylemezhez bőven lenne elegendő dalunk, de a jelenlegi trendek nem ebbe az irányba mutatnak, könnyebb és gyorsabb 1-1 dallal és videóval eljutni a közönséghez, mi is ezt az utat választottuk egyelőre. Persze szeretnénk egyszer egy csokorba gyűjtve kiadni a legjobban sikerült számainkat, de ez még a jövő zenéje.

Köszönöm szépen az interjút!

Széles L. Gábor
2019.02.17.

Share Button
Top