Itt vagy
Kezdőlap > Zene > Ha megszólal a rock – újdonság a Hatsband zenekartól

Ha megszólal a rock – újdonság a Hatsband zenekartól


A Zorall Sörolimpián forgatta új klipjét a Hatsband zenekar. A szám egyszerűen a rock életről és érzésről beszél. A klippel kapcsolatban az alkotók elárulták: új, Ha megszólal a rock c.  klipjükkel – amelynek készítése egyébként  Endrédi Tamás nevéhez fűződik – betekintést kívántak nyújtani a zenekari élet kulisszái mögé. A nézők azt is láthatják, ahogy a próbán születik a dal, ahogy az S.M.S Sparrow Music Stúdióban felveszik a srácok, majd természetesen a koncertet is.

Abban a megtisztelésben részesültünk, hogy mi is színesíthettük a fellépők listáját. Nekünk a zene egy kikapcsolódás, szabadság. Ha valamelyikünkkel történik valami rossz dolog, azt zenébe öntjük. Így a rossz dologból születik valami szép, ami egy csodálatos dolog. Alapvetően rockzenéről van szó. Ezen belül nem lenne túl egyszerű meghatározni, mert minden számunkban máshogy néz ki a dalok szerkezete. Ettől kap egy egyediséget. A rockzene alapjai, punk-rock, alternatív rock, nyomokban metál elemeket is tartalmaz egy-egy szám. “- avatja be a Zizz olvasóit Miholka Zsanett, a csapat gitárosa.

Track listájuk 80%-át saját számok töltik be, de fontosnak tartják azt is, hogy aki még nem ismeri a zenekart, annak is remek élményt nyújtsanak feldolgozásaik által a koncerteken. A koncertekre kilátogatók tudnak azonosulni a csapat dalaival, így kicsit talán úgy érezhetik, hogy velük is pont ugyanez történik, vagy már megtörtént. “Fontos, hogy adottak legyenek a megfelelő eszközök, hogy JÓL tudjon megszólalni egy bizonyos populáris szám tőlünk. Egymásra is hatunk, próbáljuk egymást felspanolni, motiválni, segíteni. Illetve hát rengeteg nagy zenekar van akikre felnézünk,vagy inspirálnak minket a mai napig. Szerencsére mi pont az a zenekar vagyunk, akikkel koncert előtt-és után is lehet beszélgetni szinte bármilyen témáról egy fröccs mellett. Próbáljuk úgy csinálni, hogy minél családiasabb legyen egy koncertünk. Legyen akár egy házibuli keretein belül. Szeretnénk egyre nagyobb közösséget alkotni, és ha még mellette egy koncert keretén belül tudunk tombolni egy jó kis muzsikára, akkor az egy tök jó dolog.”- zárta gondolatait  a klippel – amely a  Mile Kft. támogatásának segítségével jöhetett létre – és a HatsBand-életérzéssel kapcsolatban Miholka Zsanett.

A HatsBand Facebook oldala:
https://www.facebook.com/hatsbandhun/

A HatsBand Youtube csatornája:

https://www.youtube.com/user/Hatsband2011

Share Button
Top